Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Muzeul Astra din Sibiu, cel mai mare muzeu în aer liber din Europa. A fost premiat, pentru al treilea an la rând, de TripAdvisor

Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Astra din Sibiu, a câștigat pentru al treilea an la rând, prestigiosul premiu „Tripadvisor Travelers Choice Award”, pe baza recenziilor lăsate de călători din întreaga lume. Cele 400 de case țărănești, pline de obiecte vechi, recreează imaginea satului așa cum era odată.

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 100 de hectare. Vizitatorii se pot plimba printre gospodării ţărăneşti, ateliere meșteșugărești, bisericuţe de lemn, troiţe, stâne, mori de apă şi de vânt care amintesc de viața simplă de la țară.

Așezat într-un peisaj încântător, în Rezervația Naturală ”Dumbrava Sibiului”, muzeul în aer liber te surprinde la tot pasul, în orice clipă, prin felul în care natura și cultura se îmbină armonios într-un veritabil sat al României. Pe lângă multe alte premii obținute, în 2021 Muzeul Astra a obținut trei stele Michelin în Ghidul Aniversar Michelin ”România 500 de peisaje, destinații și experiențe”, iar anul acesta a obținut din nou premiul Tripadvisor Travelers Choice Awards.

Cum se acordă premiul „Tripadvisor Travelers Choice Award”

Premiu Tripadvisor Travelers Choice Award a fost oferit pe baza recenziilor și opiniilor lăsate online de turiști din întreaga lume. Bogdan și Andreea au venit din Timișoara să vadă muzeul după ce au aflat că a fost premiat.

”E frumos, dar dacă te uiți prin satele românești, care sunt și la ora actuală le găsim prin țară, nu e mare diferență Tata îmi povstea, așa trăia. Deci dacă tata când a prins în copilărie, bunicii cam tot așa trăiau, deci nu e departe”, spune Andrei.

În Muzeul Astra sunt nu mai puțin de 10 kilometri de alei și cu siguranță v-ar trebui câteva ore pentru a putea vizita tot, mai ales că multe dintre case sunt deschise și le puteți vizita. Puteți intra în curtea caselor și chiar în interiorul lor.Iar turiștii care au obosit pot alege să vadă muzeul cu căruța trasă de cal în numai o oră. 

Oamenii care vin la Muzeul Astra nu văd doar case din toate colțurile țării ci află și poveștile lor. Chipărușul este un dans funerar cu rădăcini precreștine, practicat de obicei în fața casei celui decedat. 12 bărbați, mascați și legați între ei cu lanțul vieții dansau în jurul focului, săreau peste foc și uneori împingeau oamenii care asistau spre flăcări. Rolul dansului era de a alunga răul și de a purifica prin cântec, mișcare și foc. 

Prețul unui bilet de intrare la Muzeul Astra din Sibiu este de 35 de lei pentru adulți, 15 lei pentru pensionari și 9 lei pentru elevi și studenți. Copiii sub șase ani au intrarea gratuită.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE