Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Șefii de stat s-au bucurat, de-a lungul timpului, de mai multă popularitate, odată cu ascensiunea platformelor de socializare. Klaus Iohannis, Emmanuel Macron sau Maia Sandu sunt câteva exemple de președinți care au devenit virali pe internet, stârnind zeci de mii de reacții și de reinterpretări ale imaginilor pe care le-au lansat în mediul online.

Maia Sandu, exemplu de modestie

Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a reușit să atragă numeroase laude pentru modestia de care dă dovadă. După ce a fost felicitată pentru alegerea de a călători de la Chișinău, la Bruxelles cu o cursă aeriană low cost, Maia Sandu a plecat cu trenul din capitala UE spre Paris, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron.

Imaginile cu Maia Sandu s-au viralizat rapid pe rețelele de socializare, fiind apreciate de internauți care au felicitat-o pentru pentru atitudine. Fără avion privat și fără ceremonii protocolare. Într-o ținută simplă și lejeră, cu pantofi sport albi și cu rucsacul în spate. Așa a ales să călătorească spre Bruxelles, acolo unde s-a întâlnit cu oficialii europeni și a ținut un discurs în Parlamentul European.

Klaus Iohannis, actor de la Hollywood

Președintele Klaus Iohannis a apărut într-o ținută smart-casual, în timpul unei vizite, în iulie 2017, la baza militară Mihail Kogălniceanu. El s-a remarcat purtând ochelari de soare, cămășă albă, pantaloni asortați și un sacou lejer. Presa și utilizatorii rețelelor de socializare au comparat apariția președintelui cu o scenă din filmul Top Gun, ceea ce a condus la crearea mai multor meme-uri din partea internauților amuzați. Postarea a adunat aproape 60 de mii de aprecieri și aproximativ două mii de comentarii.

Alegerea vestimentară a președintelui a fost, totuși, criticată de designerul vestimentar Clara Rotescu, care a considerat nepotrivit faptul că șeful de stat şi-a dat jos sacoul în timpul vizitei şi s-a afişat într-o cămaşă cu mânecă scurtă, ceea ce este nerecomandat de codul vestimentar al demnitarilor.

În urmă cu câţiva ani, designerul Adina Buzatu declara pentru Agerpres că Iohannis este la modă în politica românească, pentru că „are o eleganţă nativă şi pantofi frumoşi".

Barack Obama jucând baschet

Unul dintre foștii președinți ai SUA, Barack Obama, a distribuit de-a lungul timpului pe internet mai multe momente care au devenit virale foarte rapid. Unul dintre acestea a fost un video cu fostul președinte, în timp ce juca baschet. Pasiunea sa pentru baschet este cunoscută de publicul larg, Obama având, în trecut, chiar și o tradiție de a juca baschet înaintea alegerilor prezidențiale.

Anul trecut, Barack Obama a devenit partener strategic al NBA Africa, care vizează dezvoltarea popularităţii pe acest continent a ligii profesioniste nord-americane de baschet, potrivit NBA.

Emmanuel Macron, din culisele alegerilor prezidențiale din Franța

Fotograful lui Emmanuel Macron a distribuit pe Instagram o galerie foto cu președintele Macron, din timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din Franța de anul acesta, din aprilie.

Macron este surprins cu câțiva nasturi de la cămașă descheiați, cu un zâmbet larg - imaginea unui bărbat cu încredere în sine - în timp ce se pregătea să întâmpine mulțimea de admiratori.

Imaginile au adunat aproape 30 de mii de aprecieri. Internauții au avut comentarii pozitive, câțiva fiind intrigați de apariția șefului de stat.

„Ca întotdeauna, fotografiile sunt foarte bine alese și reflectă intensitatea fiecărui moment. Bravo fotografului.”, a fost unul dintre comentarii.

Donald Trump spunând pe Twitter că va fi „președinte pentru totdeauna”

Donald Trump a distribuit pe contul său de Twitter, în 2019, un videoclip, prin care sugera că va rămâne președinte mult timp după maximul constituțional de două mandate, chiar „pentru totdeauna”.

Videoclipul îl înfățișa pe Trump, în mai multe bannere electorale, derulând de la „Trump în 2024”, până la „Trump în 2200”, „Trump în anul 90.000”, ultimul cadru fiind „Trump 4eva” – Trump pentru totdeauna.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE