Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Reacțiile celebrităților la moartea Reginei Elisabeta a II-a

Mai multe celebrități din întreaga lume au adus un omagiu Reginei Elisabeta a II-a, după ce suverana Marii Britanii a murit, joi, la vârsta de 96 de ani.

Milioane de britanici sunt în doliu, după ce a decedat Regina Elisabeta a II-a, suverana care a condus Regatul Unit timp de 70 de ani. După vestea trecerii în neființă a celui mai longeviv monarh, mai multe celebrități au transmis mesaje de condoleanțe Casei Regale a Regatului Unit.

Printre cei care au adus un omagiu, în semn de respect față de Regina Elisabeta a II-a, s-au numărat artiști, precum membrii legendarei trupe Beatles, Elton John, Mick Jagger, Natalie Imbruglia, Janet Jackson, precum și fostul fotbalist David Beckham.

”Vă mulțumim, Doamnă! Cu dragoste și recunoștință, din partea tuturor de la Apple (Apple Records, casa de discuri a trupei Beatles, n.red)”, este mesajul publicat de trupa Beatles, pe pagina de Facebook.

Artistul Elton John și-a exprimat tristețea, amintind că Regina Elisabeta a II-a a fost o ”personalitate ce inspira”.

”Alături de restul națiunii, sunt profund întristat după ce am aflat vestea decesului Majestății Sale, Regina Elisabeta. A fost o personalitate ce inspira și a condus țara într-unele dintre cele mai bune și cele mai negre momente ale (istoriei) noastre cu grație, decență și cu căldură”

Regina Elisabeta a fost o reprezintă o mare parte din viaţa mea, din copilărie până astăzi, şi îmi va lipsi mult”, a scris Elton John, pe pagina sa de Instagram.

”Toată viața mea, Majestatea Sa, Regina Elisabeta a II-a, a fost mereu prezentă. În copilăria mea, îmi amintesc că mă uitam la cele mai importante momente ale nunții sale la televizor. A rămas în amintirea mea ca o doamnă tânără și frumoasă, la mult iubita bunică a națiunii. Transmit cele mai profunde simpatii Familiei Regale”, a scris Mick Jagger, pe Twitter.

De asemenea, cântăreața Natalie Imbruglia i-a mulțumit Reginei Elisabeta pentru tot ceea ce a făcut.

”Sunt profund întristată de vestea trecerii în neființă a Reginei noastre iubite. Vă mulțumesc pentru ce ați făcut. O viață în serviciul (patriei). O lumină călăuzitoare care este întruchiparea grației, a demnității și a puterii. Ți-ai îndeplinit jurământul”, a scris Natalie Imbruglia, pe Facebook.

Arstista Janet Jackson, sora regretatului Michael Jackson, a publicat pe pagina sa de Instagram o fotografie cu momentul în care a întâlnit-o pe Regina Elisabeta a II-a, alături de mesajul: ”Odihnește-te în pace, Regină!”

”Sunt foarte întristat de moartea Majestății Sale, Regina. Ce revărsare de dragoste și respect am văzut pentru Jubileul de platină pentru viața ei în serviciu. Cât de devastați ne simțim cu toții astăzi arată ce a însemnat ea pentru oamenii din această țară și din întreaga lume. Cât de mult ne-a inspirat conducerea ei. Cum ne-a mângâiat când vremurile erau grele. Până în ultimele ei zile și-a slujit țara cu demnitate și har. Anul acesta ar fi știut cât de iubită este. Gândurile și rugăciunile mele sunt alături de Familia noastră Regală...”, a scris fostul fostbalist David Beckham.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE