Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Mircea Geoană: „La NATO, privim regiunile Mării Negre şi Balcanilor ca zone de relevanţă strategică”

Publicat de: Euronews

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat mcă Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord vede regiunile Mării Negre şi Balcanilor ca fiind de "relevanţă strategică", relatează Agerpres.

El a transmis un mesaj video la Ceremonia de deschidere a Congresului Internaţional BSUN-BUA - "Dialog şi Cooperare în Regiunile Mării Negre şi a Balcanilor".

"Suntem într-un moment de reflecţie în istorie - războiul Rusiei împotriva Ucrainei. Implicaţiile acestui război asupra sistemelor de ordine europene şi internaţionale încă nu au fost complet evaluate. Dar, în Europa, lucrurile nu vor mai fi la fel ca în ultimele decenii. De aceea aici, la NATO, privim regiunile Mării Negre şi Balcanilor ca zone de relevanţă strategică, de securitate şi pentru viitoarea arhitectură europeană", a arătat Mircea Geoană.

El a spus că participanţii la congres sunt "elita intelectuală a unor regiuni care, de multe ori, au fost pedepsite de geografie şi care multe ori au fost victime ale istoriei".

"Acum poate că a venit vremea ca regiunea noastră să îşi joace adevăratul rol, de co-contributor şi de co-autor unui nou sistem european şi internaţional care este în construcţie", a arătat secretarul general adjunct al NATO.

El a subliniat că în acest demers este nevoie şi de consens politic şi a apreciat că "aceasta este o oportunitate care nu trebuie ratată".

Vorbind despre războiul din Ucraina, Mircea Geoană a spus că "Ucraina luptă în mod curajos şi pentru noi".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE