Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Cărtărescu, premiat în SUA. Distincția literară, primită pentru romanul ”Solenoid”

Publicat de: Euronews

Scriitorul Mircea Cărtărescu a primit o nouă distincție literară importantă la nivel internațional: premiul Los Angeles Times pentru ficțiune.

Acesta a fost recompensat pentru romanul „Solenoid” la cea de-a 43-a ediție anuală a Los Angeles Times Book Prizes. Premiile au fost decernate vineri seară în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Bovard.

Cartea este o explorare borgesiană a vieții și a artei în care diverse dimensiuni monstruoase erup în România comunistă, a notat publicația citată despre autorul român.

Precizând că, premiile acordate la unele categorii „au contribuit la impulsionarea unor scriitori mai puțin cunoscuți.

Romanul „este plasat în mediul dur din capitala României la sfârșitul anilor 70 și începutul anilor 80”.

Prezintă reflecțiile unui profesor „asupra tinereții sale, a mamei sale, a slujbei sale, a visurilor sale tulburătoare și a intuiției sale copleșitoare că anomaliile vieții lui constituie un tipar impenetrabil.

”Într-una dintre poze, editorul meu american e transfigurat de bucurie. Mulțumesc, Will Evans, mulțumesc, Sean Cotter, mulțumesc juriului Los Angeles Times Book Prize! Mulțumesc ICR NY pentru recentul turneu american! Încă nu-mi vine să cred că “Solenoid” a câștigat acest premiu, unul dintre cele mai importante din USA.”, este mesajul postat de Mircea Cărtărescu, pe Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE