Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

A început Târgul de Carte Gaudeamus, ediția cu numărul 29. Ce cadouri putem găsi pentru cei dragi

Prezentări ale celor mai noi volume semnate de Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Horia Roman-Patapievici şi Michel Houellebecq, dar şi ale unor cărţi pentru copii, albume sau reviste, evenimente diverse - de la lansări de carte la recitaluri, concursuri sau festivităţi de premiere - se regăsesc în programul celei de-a 29-a ediţii a Târgului de carte "Gaudeamus", reluat după doi ani de pauză.
Poeta Ana Blandiana, preşedintele de onoare, a afirmat că evenimentul este "cel mai sufletist" târg, nu are interese materiale, ci doreşte doar promovarea culturii.

"Pentru mine, târgurile de carte sunt un loc geometric în care se întâlneşte spaima sau chiar disperarea scriitorului care se uită în jur şi zice - chiar am trăit asta la Frankfurt, care este cel mai mare şi cel mai monstruos dintre târgurile de carte: 'Doamne, există atâtea cărţi. Eu de ce trebuie să-mi mai dau viaţa scriind încă una? La ce mai foloseşte asta?'. Acest sentiment se întâlneşte cu sentimentul cititorului, care vine, se uită şi zice: 'Păi tot n-o să pot să le citesc pe toate. De ce trebuie să încep să le citesc?'. Ei bine, această întâlnire între scriitor şi cititor reuşeşte să reducă între ele cele două disperări. Întâlnirea dintre cititor şi scriitor care se produce la târgurile de carte este un adevărat şoc, este ca momentul suprem al dragostei, este momentul în care se descoperă unii pe alţii", a spus Ana Blandiana.

La Gaudeamus, care se va desfăşura până duminică, aproape 7.900 mp de standuri şi spaţii de evenimente vor ocupa integral cel mai mare pavilion expoziţional din ţară, circa 200 de participanţi urmând a oferi publicului o gamă variată de produse editoriale, pe diferite suporturi, adecvate tuturor vârstelor şi domeniilor de interes, muzică şi jocuri educative.
Un proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii, târgul va fi deschis zilnic, între orele 10:00 şi 20:00, iar accesul tuturor categoriilor de public va fi gratuit.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE