Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Alexandru Rafila: „Probabil săptămâna viitoare vom avea 70.000 de cazuri”

Publicat de: Mirabela Vasile

Ministrul Sănătăţii spune că, săptămâna viitoare, se vor înregistra, probabil, în jur de 70.000 de cazuri COVID. Alexandru Rafila a adăugat că la începutul lunii august, media zilnică să fie de 10.000 de îmbolnăviri.

"În ceea ce priveşte prognoza, am ajuns la 44.000 de cazuri în ultima săptămână (18 - 24 iulie). Probabil că săptămâna viitoare ne vom afla, este doar o estimare, în jurul cifrei de 70.000 de cazuri. Adică acea medie de 10.000 de cazuri pe zi va fi înregistrată în primele zile la începutul lunii august. (...) Vom vedea unde se va opri creşterea. Estimările noastre iniţiale arătau undeva în jurul datei de 15 august, aşa cum am declarat, dar, în mod evident, media de 10.000 de cazuri va fi depăşită în săptămânile următoare", a declarat Alexandru Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpes.

Guvernantul a menționat că nu există elemente de severitate mai mare a tulpinii BA.5 a variantei Omicron, care a devenit dominantă la nivel european, dar se poate anticipa o creştere a internărilor în spitale, inclusiv la ATI.

„Introducerea obligativităţii purtării măştii s-ar putea să nu dea rezultate”

Mai mult decât atât, ministrul Sănătății spune că o eventuală impunere a purtării măștilor de protecție nu va da rezultatele aşteptate.

”Cred că este un mesaj puternic, pentru ca oamenii să înţeleagă că, dacă se protejează pe ei, protejează şi pe ceilalţi. Trebuie să avem un anumit tip de solidaritate şi responsabilitate.

Introducerea obligativităţii s-ar putea să nu dea rezultatele scontate dintr-un motiv foarte simplu - masca dacă este purtată incorect este inutilă. Important nu este doar să porţi masca, ci să o porţi corect. Este greu să stabileşti puncte de control din cinci în cinci metri ca să verifice cineva chestia asta”, a declarat Rafila, marţi, într-o conferinţă de presă.

Peste 12.000 de cazuri de COVID, în ultimele 24 de ore

Marți, Ministerul Sănătății a anunțat un număr de 12.353 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 7.398 mai multe față de ziua anterioară. 2.502 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare. Până în prezent, 65.894 persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat.

În intervalul 25.07.2022 (10:00) – 26.07.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 32 decese ( 21 bărbați și 11 femei), fără decese raportate anterior intervalului de referință.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE