Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Mediului, chemat la discuții în plenul Camerei Deputaţilor pe tema lemnelor de foc pentru populaţie

Publicat de: Euronews

Tanczos Barna a fost chemat luni la dezbaterea „Ora Guvernului” din Camera Deputaţilor, pentru discuţii pe tema lemnelor de foc pentru populaţie.

Conform site-ului Camerei Deputaţilor, dezbaterea va avea loc începând cu ora 16.00.

„Tema dezbaterilor politice este reprezentată de cele peste trei milioane de familii care depind de lemnele de foc pentru încălzire. (...) Românii din mediul rural nu au acces la lemne de foc fie din cauza preţului, fie din cauza lipsei acestuia.

Încă din momentul în care s-a discutat despre această măsură a plafonării preţului la lemnele de foc, oricine privea ordonanţa ştia că nu va putea produce efecte pozitive. Astăzi vedem că această OUG a creat un blocaj major. Criza lemnului de foc s-a accentuat după plafonarea preţurilor, iar produsele au dispărut de pe piaţă”, se arată în solicitarea AUR.

Au apărut probleme cu plafonarea prețului lemnelor. Marii retaileri spun că plafonarea nu ajută populația

Ordonanța care plafonează prețul lemnului de foc nu va proteja populația de scumpiri, spun oficialii marilor rețele comerciale. Potrivit acestora, noile reglementări mai mult blochează vânzarea lemnului. Situația se resimte deja în piață. Unii români spun că au vrut să-și cumpere lemne de foc la preț plafonat, dar nu mai au găsit nicăieri de vânzare. Alții, însă, au preferat să se împrumute și să își facă stocuri pentru la iarnă de frică să nu tremure de frig.

Asociația marilor rețele de magazine critică plafonarea preţului lemnelor de foc. Reprezentanții instituției spun că decizia nu va avea ca efect protejarea populaţiei, iar piața se va bloca, iar oamenii ar putea rămâne fără lemne la iarnă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE