Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Tanczos Barna: „Decizia este absolut nejustificată. Cer Blue Air să își reia zborurile imediat”

Ministrul Mediului Tanczos Barna a făcut declarații după ce compania aeriană Blue Air a suspnedat  zborurile care pleacă din România, începând de astăzi, până pe 12 septembrie.

Potrivit ministrului, compania Blue Air are datorii de 28 de milioane de lei la bugetul AFM, sumă care nu a fost plătită, motiv pentru care este în procedură de executare silită de mai mult timp.

„În legătură cu suspendarea zborurilor de către compania Blue Air, Ministerul Mediului face următoarele precizări. Zborurile au fost anulate de către Administrația pentru Fondul de Mediu datorită faptului că compania Blue Air are o datorie de 28 de milioane de lei la bugetul AFM. Este în procedură de executare silită de foarte mult timp, motiv pentru care s-a procedat conform legii la recuperarea acestor creanțe”, a declarat ministrul Mediului.

Tanczos Barna a explicat că decizia blocării conturilor companiei nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor.

„Decizia de a suspenda aceste zboruri este un absolut nejustificată. Blocarea conturilor de către AFM nu justifică în niciun fel suspendarea imediată a tuturor zborurilor de către această companie. Cer Blue Air să își reia zborurile imediat, să își reia îndatoririle față de călători, să își onoreze obligațiile față de bugetul de stat, să se adreseze imediat AFM pentru a solicita o reeșalonare a a acestei datori și de a rezolva pe cale legală acest diferent. Are obligația de a plăti această datorie la bugetul AFM, datorită faptului că nu a achiziționat și nu a restituit certificatele de gaze cu efect de seră, obligația companiei, obligația celorlalte companii aeriene. S-a ajuns în această situație datorită faptului că Blue Air nu a respectat legea” a mai spus ministrul Mediului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE