Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum au primit pasagerii Blue Air anunțul privind anularea curselor: „Sperăm să se implice autoritățile”

Doi români care urmau să zboare cu Blue Air astăzi au povestit, pentru Euronews România, cum au primit anunțul companiei privind anularea zborurilor până pe 12 septembrie.

Întrebat când a fost înștiințat că zborul său a fost anulat, Grațian Mihăilescu, pasager Blue Air, a răspuns: „Când stăteam la coadă să urcăm în avion. Nu se deschisese poarta de îmbarcare. A fost o amânare de 30 de minute, apoi de o oră și apoi au anulat zborul”.

Daniela Popescu se afla și ea pe Aeroportul „Henri Coandă” când a aflat de anularea cursei sale. „Am aflat după trei ore de așteptare. Ne-au anulat din oră în oră zborul și, după trei ore de așteptare, pe ecran a apărut ANULAT, fără nicio explicație. A venit o doamnă angajată a Blue Air care ne-a spus că au fost anulate în jur de 13 zboruri. Este o situație delicată și sperăm ca autoritățile să se implice”, a declarat Daniela Popescu, la Euronews România.

Compania Blue Air anunță, într-un comunicat, că suspendă zborurile care pleacă din România, începând de astăzi, până pe 12 septembrie.

În direct la Euronews România, președintele ANPC, Horia Constantinescu a comentat situația pasagerilor care s-au trezit cu zborurile anulate, precum și afirmațiile companiei aeriene cu privire la autoritatea pe care o conduce:

„Nu voi alege să răspund acestor petarde și fumigene aruncate în spațiul public de reprezentanții acestei companii. Sunt convins că pot susține cele afirmate. Eu cred că ar trebui să explice de ce nu au mai achitat facturile, salariile și de ce nu ai achitat ceea ce deja datorau către cel puțin 73.000 de consumatori”, a declarat Horia Constantinescu, în direct la Euronews România.

Pasagerilor cărora li s-au anulat zborurile, președintele ANPC le recomandă să apeleze la avocați și să depună sesizări penale.

Blue Air este cea mai mare companie aeriană românească după numărul de pasageri transportaţi, cu un model de business Ultra - Low - Cost (ULC) şi cu abordare centrată pe nevoile pasagerilor.

Compania are o echipă formată din aproximativ 700 de profesionişti şi operează avioane tip Boeing 737. În cei 17 ani de activitate, Blue Air a transportat peste 32 de milioane de pasageri şi a zburat peste 340 milioane de kilometri. Compania este certificată IATA Operaţional Safety Audit (IOSA) de către Internaţional Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepţionale de operare şi este membră cu drepturi depline IATA.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE