Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miniștrii de Externe ai UE au aprobat un ajutor militar de 500 de milioane de euro pentru Ucraina

Miniştrii europeni de Externe au aprobat încă un pachet de ajutor militar pentru Ucrainei în cuantum de 500 de milioane de euro, a anunţat luni preşedintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit DPA.

''Europa continuă să susţină pacea şi să apere valorile noastre'', a motivat Michel noul sprijin destinat în principal înarmării Ucrainei, al cincilea oferit de UE şi care aduce la circa 2,5 miliarde de euro valoarea asistenţei militare europene oferite acestei ţări de la începerea agresiunii ruse pe 24 februarie, notează Agerpres.

Ajutorul constă în armament, echipamente, combustibili şi materiale sanitare şi este finanţat prin ''Facilitatea Europeană pentru Pace'' (EPF), un mecanism separat de bugetul UE.

În plus faţă de ajutorul militar acordat la nivelul UE, state membre ale blocului comunitar au livrat Ucrainei arme, muniţii şi alte materiale pentru armată de asemenea prin înţelegeri bilaterale cu aceasta.

Miniştrii europeni de Externe au aprobat noul pachet de ajutor militat pentru Ucraina în cadrul unei întâlniri ce are loc la Bruxelles şi la care dezbat de asemenea noi sancţiuni împotriva Rusiei, inclusiv interzicerea importurilor de aur rusesc în UE.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE