Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Volodimir Zelenski i-a demis pe procurorul general şi pe şeful Securităţii

Șeful Serviciului Secret al Ucrainei și procurorul general au fost demiși de președintele Volodimir Zelenski. Între timp, atacurile armatei Rusiei se intensifică în regiunea Donețk, iar oficialii ucraineni se pregătesc să evacueze orașele până în toamnă.

Șase persoane, inclusiv trei copii, au fost rănite în urma unui atac rusesc asupra districtului Bakhmut din regiunea Donețk, potrivit rapoartelor militare ale Kievului.

În orașul Toretsk din apropiere, locuitorii au descris exploziile ca pe o furtună de fum negru și foc roșu.

Kievul a acuzat Moscova că a lansat noi atacuri în mai multe zone rezidențiale din estul și sudul Ucrainei.

Zelenski l-a concediat pe Ivan Bakanov, șeful Serviciului Secret de Securitate al Ucrainei

Între timp, o mare surpriză a venit din partea președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a concediat pe Ivan Bakanov, șeful Serviciului Secret de Securitate al Ucrainei. De asemenea, el l-a eliberat din funcție și pe procurorul general al țării. Zelenski a invocat sute anchete penale pentru trădare nefinalizate.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Peste 60 de angajați ai Parchetului și ai SBU (n. r. Serviciul Secret al Ucrainei) au rămas în teritoriul ocupat, lucrând împotriva statului nostru. O astfel de serie de crime împotriva securității noastre naționale și legăturile înregistrate între forțele de securitate ucrainene și serviciile speciale ruse ridică întrebări foarte serioase cu privire la liderii lor.”

Orașele aflate în apropierea frontului se pregătesc de evacuare

În ceea ce privește situația din teren, orașele aflate în apropierea frontului și în calea atacurilor Rusiei, se pregătesc de evacuare.

Ruslan Trebushkin, primarul orașului Pokrovsk: „Chiar dacă lupta se oprește acolo unde sunt ei acum și linia frontului nu avansează, va fi foarte greu de supraviețuit aici, iarna.”

Localnicii își plâng deja rudele care și-au pierdut viața. Un soldat de 40 de ani din localitatea Pokrovsk a murit în luptele din Marinka, un oraș din apropiere de Donețk.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE