Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Undă verde și 167 de milioane de euro pentru stadionul din Timișoara. Doar Arena Națională a costat mai mult

Timișoara va avea, în sfârșit, un stadion de clasă mondială. Vechea arenă "Dan Plătinișanu" va fi astfel înlocuită cu o adevărată bijuterie, după cum a precizat președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis.

A fost aprobată construcția stadionului din Timișoara

El susține că Ministerul Finanțelor a aprobat proiectul, iar costurile se ridică la 167,3 milioane de euro. Va fi al doilea stadion din România, din punct de vedere al banilor investiți, după Arena Națională, cea mai mare din țară, care a costat în jur de 235 de milioane de euro.

VEZI GALERIA
2 imagini
  • Noul stadion Dan Păltinișanu va avea între 30.000 și 32.000 de locuri și va fi multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment.
VEZI GALERIA
6 imagini

"Am obținut astăzi de la Ministerul Finanțelor avizul necesar demarării investiției la stadionul Dan Păltinișanu, document obligatoriu pentru construirea noii arene a Timișoarei.

Urmează noi pași care să ne apropie de ceea ce ne dorim cu toții, dar este foarte important de precizat că nu putem realiza în câteva săptămâni ceea ce alții au tărăgănat zeci de ani.

Facem, însă, tot ceea ce depinde de noi pentru a mișca lucrurile cât mai repede și, ca să mă asigur că avizul MF nu stă rătăcit în vreun birou, am fost azi personal la minister.

Calendarul legislativ pentru o investiție de o asemenea amploare prevede ca, ulterior emiterii avizului Miniserului Finanțelor, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației să anunțe deschiderea procedurii de transparenţă decizională a procesului de elaborare a proiectului de act normativ (Hotărâre de Guvern) pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții.

După finalizarea procedurii de consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern intră pe circuitul de avizare și apoi la Secretariatul General al Guvernului, pentru introducerea acestuia pe ordinea de zi a ședinței de Guvern.

Următorul pas îl reprezintă aprobarea HG-ului și publicarea în Monitorul Oficial, iar abia apoi Agenția Națională pentru Sport și Consiliul Județean Timiș trebuie să facă demersurile necesare pentru obținerea Hotărârii de Guvern prin care se aprobă demolarea actualei arene.

Este foarte important de precizat că, în paralel, Compania Națională de Investiții va demara procedura de achiziție pentru proiectarea și execuția noului stadion, iar ordinul de începere a lucrărilor se va da după finalizarea demolării de către Consiliul Județean Timiș.", a postat Alfred Simonis, pe contul de Facebook.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE