Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Construcția stadionului din Timișoara, la distanță de doar o hotărâre de Guvern. "Arena unică" va depăși 137 de milioane de euro

Legendarul stadion Dan Plătinișanu va deveni istorie, iar Timișoara va avea, în sfârșit, o arenă ultramodernă, care va costa peste 137 de milioane de euro, după cum a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș. Acesta susține că arena "va fi una unică" și a publicat pe rețelele de socializare niște randări.

"Așa ar putea arăta stadionul Timișoarei! Suntem pregătiți pentru demolarea actualei arene și pentru pregătirea terenului. Așteptăm de la București hotărârile de Guvern promise ca să putem trece la treabă!", a scris Alin Nica, pe rețelele de socialziare.

Timișoara va avea un stadion nou, ultramodern

Studiul de fezabilitate fusese finalizat din luna mai, după cum a anunțat tot Alin Nica la acea vreme. Mai lipsește ca Guvernul României să aprobe indicatorii tehnico-economici și să dea hotărârile care permit începerea lucrărilor. De altfel, premierul Marcel Ciolacu a și spus că abia așteaptă să vadă această construcție și că "se va face dreptate".

VEZI GALERIA
5 imagini

Din cele 137 de milioane de euro, Consiliul Local Timiș va contribui cu doar 7 milioane, iar restul vor veni de la Compania Națională de Investiții. Terenul pe care va fi realizată construcția aparține Consiliului Județean Timiș, care va suporta și costurile de demolare a actualei arene.

Actuala arenă din Timișoara a fost construită în 1963 și are 33.000 de locuri. Noul stadion va avea 32.000 de locuri și va fi multifuncțional, cu facilități sportive, expoziționale și de divertisment.

Ca dimensiune, stadionul in Timișoara va fi pe locul al doilea în țară, după Arena Națională, care are 55.000 de locuri, și aproape de Cluj Arena, care are 30.210.

Costurile ar urma să fie recuperate pe o perioadă de mai mulți ani, după modelul altor arene moderne din țară, iar cel mai bun exemplu este Cluj Arena, care este închiriată și pentru diverse evenimente, chiar internaționale, nu doar pentru meciuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE