Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Educației: 5 minute în plus pentru transcriere, suficiente în cazul elevilor cu lucrări anulate după 40 de minute

În județul Ilfov, 11 elevi au avut lucrările anulate după 40 de minute de la începerea probei la Limba română la Bac 2023. Candidaților li s-au oferit 5 minute în plus pentru a transcrie lucrările. Timp suficient, a transmis Ministerul Educației, într-un răspuns pentru site-ul edupedu.ro.

Ministerul a precizat, în răspunsul transmis site-ului edupedu.ro, că au fost anulate 11 lucrări ”în intervalul 9:35-9:40, pentru consemnarea greșită a centrului de examen în cartușul securizat”.

Ministerul Educației: Timpul acordat a fost suficient și nu a viciat rezultatul examenului

Celor 11 elevi, de la Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” Brăneşti, județul Ilfov, li s-au acordat 5 minute pentru a transcrie lucrările. ”Considerăm că timpul acordat pentru transcriere a fost suficient și nu a viciat rezultatul examenului, atâta timp cât măsurile menite să asigure corectitudinea desfășurării acestuia au fost respectate.”, a mai transmis ministerul.

În răspuns se mai precizează că, din cei 11 elevi, unul a avut de transcris o pagină și un sfert, în timp ce ceilalți candidați ”nu aveau nimic scris sau scriseseră câteva rânduri.”

Un caz similar a avut loc și la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din București, unde mai multe lucrări au fost anulate după o oră de la începerea Bacalaureatului la Limba română, pe motiv că un cuvânt dintr-un titlu ar fi fost scris mai jos sau pe rândul următor.

Unele lucrări au fost anulate la începutul probei, în jurul orei 09:00. Altele, pe parcursul acesteia.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE