Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Anchetă la Colegiul Național ”Gheorghe Șincai” din București. Zeci de elevi au fost obligați să-și rescrie lucrările la Limba Română

Mai multe lucrări au fost anulate pentru că reprezentanții comisiei de examen au considerat că modul în care elevii au scris, la începutul lucrării, formularea ”Examen de Bacalaureat” reprezintă un semn pe foaia de examen.

Unele lucrări au fost anulate la începutul probei, în jurul orei 09:00. Altele, pe parcursul acesteia. Elevii indignați spun că asistă la un exces de zel din partea comisiei de examen și că le-a fost încălcat un drept. Copiii se plâng că, după această intervenție a comisiei, nu le-a mai rămas timp suficient să transcrie lucrarea la care au muncit timp de o oră și că, implicit, din acest motiv vor avea note mici.

Pentru a asigura monitorizarea corectă a procesului, Inspectoratul a desemnat doi angajați care supraveghează comisia de examinare, la care participă aproximativ 13 clase de elevi care susțin examenul de Bacalaureat. Potrivit Edupedu.ro, aproximativ 70 de lucrări au fost anulate.

Ligia Deca: ”Vom lua toate măsurile ca astfel de potențiale incidente să nu se mai întâmple”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat într-o conferință de presă desfășurată la sediul Ministerului Educației că a solicitat Inspectoratului Școlar al Municipiului București (ISMB) să efectueze monitorizarea la Colegiul Național "Gheorghe Șincai" abia în dimineața zilei de marți.

”În dimineața aceasta am rugat inspectoratul școlar a Municipiului București să avem un inspector monitor și un inspector de management instituțional care să monitorizeze activitatea în centrele de examen, pentru a vedea dacă se respectă întocmai prevederile regulamentului care vizează situațiile în care o lucrare poate fi anulată. De asemenea am verificat și lucrările anulate după proba dată ieri pentru a vedea câte sunt și la ce moment au fost ele anulate. Ca o precizare suplimentară, candidații care greșesc pot taia ce au greșit (…) Vom verifica și dacă în lucrările anulate există și suficient de timp pentru parcurgerea lucrărilor și vom lua toate măsurile ca astfel de potențiale incidente să nu se mai întâmple. Avem ancheta în desfășurare la aceste centre de examinare”, a menționat Ligia Deca.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE