Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mină, găsită în largul coastei românești. A fost detonată aproape de Eforie

O mină maritimă a fost găsită și detonată în largul Mării Negre, la aproape patru kilometri de țărmul românesc.

Mina plutea în derivă chiar în dreptul stațiunii Eforie. Scafandri militari ai Forțelor Navale au ajuns la ea cu ajutorul a două ambarcaţiuni rapide.

„Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigația în siguranță, în apele teritoriale românești. Au transportat mina într-un raion de siguranță și au distrus-o prin explozie”, a precizat Ministerul Apărării Naționale.

Mina marină reprezenta un pericol pentru navigaţie, așa că a fost transportată într-o zonă de siguranţă şi apoi distrusă prin explozie.

Este cea de a doua mină care este găsită în apele românești, de la începutul conflictului din Ucraina, spune Ministerul Apărării. Prima a fost descoperită în luna martie, la 70 de kilometri de Capul Midia.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat, în luna martie că 420 de mine plutesc în acest moment în derivă în Marea Neagră, după ce mai multe furtuni au rupt cablurile de ancorare care fixează aceste mine de fundul mării, a informat în 21 martie Reuters. Minele fuseseră plasate de apărătorii ucraineni în zonele portuare, pentru a împiedica vasele rusești să se apropie de țărm.

VEZI GALERIA
14 imagini

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE