Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Militarii britanici care antrenează trupe în Ucraina ar putea fi ”ţinte legitime”. Avertismentul lansat de un apropiat al lui Putin

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că militarii britanici care antrenează trupe ucrainene ar putea deveni ”ținte legitime” pentru forțele ruse pe frontul din Ucraina, precum fabricile germane care produs rachetele Taurus în cazul în care ar fi livrate Kievului, relatează agenția dpa, citată de Agerpres.

Fostul președinte rus a acuzat că măsurile luate de Occident aduc mai aproape cel de-al Treilea Război Mondial.

Într-un mesaj publicat pe Telegram, Dmitri Medvedev l-a criticat în termeni duri pe ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, în condițiile în care a anunțat că Londra vrea să trimită instructori militari în Ucraina, pe lângă instruirea forţelor armate ucrainene în Marea Britanie sau în alte ţări occidentale, aşa cum se întâmplă în prezent.

"(Acest lucru) îi va transforma pe instructorii lor într-o ţintă legală pentru forţele noastre armate. Înţelegând perfect că vor fi distruşi fără milă. Şi nu ca mercenari, ci ca specialişti britanici ai NATO", a scris Medvedev.

Medvedev critică Germania: Aceşti imbecili ne împing în mod activ spre cel de-al Treilea Război Mondial

De asemenea, politicianul rus a lansat un atac virulent la adresa Germaniei, criticându-i pe cei care vor ca Berlinul să furnizeze Ucrainei rachete de croazieră Taurus care ar putea lovi teritoriul rusesc şi să încerce să limiteze aprovizionarea armatei ruse.

”Ei spun că acest lucru este în conformitate cu dreptul internaţional. Ei bine, în acest caz, loviturile asupra fabricilor germane în care sunt făcute aceste rachete ar fi, de asemenea, în deplină conformitate cu dreptul internaţional.

Aceşti imbecili ne împing în mod activ spre cel de-al Treilea Război Mondial”, a mai spus Medvedev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE