Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Joe Biden cere Congresului SUA să aprobe ajutorul pentru Ucraina: ”Nu putem permite sub nicio formă să fie întrerupt”

Președintele american Joe Biden a solicitat Congresului să aprobe rapid ajutorul pentru Ucraina, în condițiile în care alocarea financiară a fost exclusă din acordul prin care a fost evitată sâmbătă blocarea Guvernului Statelor Unite, relatează The Guardian.

Joe Biden a salutat decizia adoptată de Congresul SUA și a subliniat că sprijinul acordat Ucrainei nu trebuie oprit.

”Nu putem permite sub nicio formă ca sprijinul american pentru Ucraina să fie întrerupt.

Mă aștept pe deplin ca purtătorul de cuvânt să își respecte angajamentul față de poporul ucrainean și să asigure adoptarea sprijinului necesar pentru a ajuta Ucraina în acest moment critic", a afirmat președintele Joe Biden, făcând referire la liderul republican al Camerei Reprezentanților, Kevin McCarthy, potrivit sursei citate.

Congresmenii urmează să dezbată asupra unui proiect de lege separat privind asistența militară de 24 de miliarde de dolari pentru Ucraina, pe care Biden o dorea în buget. Votarea acestei inițiative ar putea avea lor, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, după cum relatează presa americană.

Congresmenii din tabăra republicană au respins cu vehemență propunerea includerii ajutorului pentru Ucraina în acordul prin care a fost evitat blocajul guvernamental.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE