Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Milioane de ortodocși au primit Lumina Sfântă, adusă de la Ierusalim

Milioane de români au primit cu bucurie vestea învierii lui Hristos. "Adevărat a înviat!", a fost răspunsul care a răsunat la miezul nopții în toate bisericile ortodoxe din țară, atunci când credincioșii au mers să ia Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim.

În bisericile din Capitală credincioșii au așteptat cu smerenie Lumina Sfântă.

"Am venit pentru cea mai importantă sărbătoare creștină. Este o tradiție pentru noi, de mic mergeam cu părinții la Înviere. Vreau să transmit aceste valori și fetelor mele. Suntem un popor creștin și valorile astea sunt esențiale pentru noi ca nație", spune un bărbat.

Mănăstirea Cașin din București este printre primele biserici care a primit Sfânta Lumină de la Ierusalim. Mii de credinciosi au venit sa cânte "Hristos a înviat din morți" și să primească Lumina Sfânta. Oamenii au așteptat, de asemenea, să primească sfintele paști, adica pâinea sfințită stropită cu vin și agheasmă.

La Constanța lumina sfântă a venit de pe mare.

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului: "În fiecare an El ne trimite semn că este cu noi, că ne poartă de grijă și că ne trimite această lumină care este cel mai sfânt lucru pe care îl putem primi."

Peste 40 de zile credincioșii ortodocși vor prăznui Înălțarea Domnului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE