Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Microsoft adaugă un buton nou pe tastaturile Windows. E prima astfel de modificare după 30 de ani

Tastaturile Windows vor avea un buton nou, după cum a anunțat Microsoft. Este vorba despre o tastă dedicată asistemului Copilot pentru serviciile de AI (inteligență artificială) și va fi plasat în dreapta tastei "space".

Windows Copilot a fost lansat în septembrie 2023, iar Microsoft a spus că el este "partenerul tău zilnic de inteligență artificială".

Tastaturi cu Windows Copilot, pentru inteligența artificială

Este prima schimbare a tastaturii Windows după 20 de ani. În 1994 a fost adăugat butonul Start.

Primele tastaturi de acest fel vor fi prezentate începând cu 9 ianuarie, la târgul CES de la Las Vegas (9-12 ianuarie), potrivit Bloomberg. Microsoft a precizat că 2024 va fi "anul calculatorului cu AI" și consideră că serviciul Copilot va fi foarte des folosit.

Noua tastă Windows Copilot poate fi activată atunci când va fi apăsată, moment în care pe ecran va apărea Windows search.

Astfel, prin tasta dedicată asistentului pentru inteligență artificială, utilizatorii vor putea lansa serviciile Windows Copilot. Acestea vor ajuta la diverse activități, precum scrierea de e-mail-uri, să facă rezumatul unor texte mai lungi, să modifice fotografii sau să adauge date în calendar. Windows Copilor va integra Bing Chat și Bing Chat Enterprise, pentru a ajuta la simplificare.

Oficialii companiei americane spun că serviciile bazate pe inteligența artificială vor fi integrate treptat în diverse produse.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE