Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Meta se va confrunta cu un proces privind furtul de informații confidențiale

Publicat de: Euronews

Meta a pierdut luni o încercare de a pune capăt unui proces intentat la tribunalul federal din Boston, în care se susține că a furat informații confidențiale de la Neural Magic Inc., un startup de inteligență artificială, potrivit Reuters.

Se presupune că Meta a luat algoritmii "revoluționari" ai Neural Magic care permit sistemelor de inteligență artificială să proceseze mai rapid informațiile, a declarat judecătorul districtual american Denise Casper.

41 de informații secrete

Instanța a permis, de asemenea, mărturia unui expert care a declarat că Meta datorează Neural Magic până la 766 de milioane de dolari sub formă de redevențe. Reprezentanții Meta și Neural Magic nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii cu privire la această decizie. În prezent, procesul este programat să înceapă în septembrie.

Neural Magic a dat în judecată Meta, pe atunci cunoscută sub numele de Facebook, în 2020, pentru că ar fi furat algoritmi care permit calculatoarelor mai simple să efectueze calcule matematice complexe mai eficient și permit cercetătorilor să utilizeze seturi de date mai mari. În dosar este menționat că Meta a angajat un informatician al Neural Magic, Aleksandar Zlateski, care a dat gigantului social-media algoritmii care constituie "inima" tehnologiei Neural Magic.

Neural Magic a declarat că Meta a publicat algoritmii pe site-ul open-source GitHub și i-a mulțumit lui Zlateski pentru că a rezolvat o "problemă cheie pentru progresul continuu al Facebook în lumea inteligenței artificiale".

Meta a cerut instanței să respingă cazul anul trecut, susținând că Neural Magic nu a reușit să identifice secrete comerciale care să poată fi protejate și că Zlateski nu a dobândit informațiile în mod necorespunzător. Însă luni, instanța a permis ca procesul Neural Magic să continue pentru toate cele 41 de informații secrete, cu excepția unuia dintre informații de care Meta era acuzată că și-a însușit-o în mod necorespunzător.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE