Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mergi la Malmö pentru Eurovision 2024? Iată ghidul esențial pentru orașul gazdă al concursului

Fanii Eurovision 2024 din întreaga lume vor veni luna viitoare la Malmö, în Suedia, pentru concursul care va avea loc între 7 și 11 mai.

Dar acest oraș relaxat, cu un farmec scandinav merită mai mult decât o vizită rapidă la Malmö Arena.

După ce spectacolul s-a încheiat și rezultatele au fost afișate, vizitatorii pot explora istoria medievală, scena LGBTQ+ plină de culoare și eforturile eco-conștiente ale orașului Malmö. Iată un ghid util pentru orașul multicultural al Suediei.

La ce să vă așteptați în Malmö

Dincolo de străzile pietruite din secolul al XV-lea și de piețele tradiționale din Malmö se află clădiri arhitecturale inovatoare, un port occidental durabil, zgârie-nori, cartiere comerciale moderne și rezervații naturale.

Parcurile urbane sunt presărate în jurul orașului, iar restaurantele servesc orice, de la bucătăria cu stele Michelin până la mâncăruri stradale din întreaga lume.

Împachetați haine călduroase pentru călătoria dumneavoastră, deoarece temperaturile medii în luna mai variază între 7C și 17C - aduceți-vă și pelerina de ploaie, în caz că apare câte o ploaie ocazională.

Cum să ajungi la Malmö

Dacă zburați spre Copenhaga, capitala Suediei, veți fi la 24 de minute de mers cu trenul direct de centrul micului oraș Malmö și la 12 minute de Malmö Arena.

Urcați la bordul trenului 802 Karlskrona sau 804 Helsingborg C pentru Gara Centrală Malmö. Dacă mergeți direct de la Copenhaga la Eurovision, luați trenul Öresundståg 1068 Karlskrona Centralstation, potrivit Euronews Travel.

Ce să faci în Malmö

Experimentați istoria și cultura

Construit la începutul secolului al XVI-lea, Castelul Malmöhuss a fost cândva o fortăreață cheie în apărarea regelui danez Erik împotriva inamicului de pe cealaltă parte a Öresund. După ce a fost distrus, reconstruit și folosit ca închisoare, pe teritoriul său se află acum Muzeul orașului, Muzeul de Artă Malmö, Muzeul de Istorie Naturală și Muzeul de Știință și Casa Maritimă.

Dacă aveți un stomac puternic, Muzeul mâncării dezgustătoare vă oferă o expoziție unică de 80 de obiceiuri alimentare distincte din întreaga lume. Conceptul din spatele acestei expoziții curioase este de a încuraja vizitatorii să se gândească la percepția noastră asupra mâncării și să ezite înainte de a face risipă.

Cea mai veche clădire din oraș este St Petri Kyrka, care datează din secolul al XIV-lea. Exteriorul său izbitor din piatră roșie, în stil gotic, și interioarele albe și elegante, cu un altar din lemn și picturi murale restaurate, se îmbină pentru a crea un lucru de o frumusețe aparte.

Pentru o zi liniștită: plaje și spații verzi

Întinzându-se pe 3,4 hectare, Kungsparken găzduiește aproximativ 130 de specii de copaci, iazuri mici, o fântână și o grădină de legume organice.

Bulltoftaparken este plin de poteci sinuoase, peste 35 de specii de păsări, pajiști și facilități pentru numeroase activități, inclusiv frisbee golf, tenis și mini golf.

La doar patru kilometri de centru puteți face o baie în apă rece sau vă puteți bucura de un picnic cu priveliște pe plaja de nisip Ribersborgsstranden. De asemenea, în împrejurimi există numeroase alte plaje, toate având apă curată și fiind foarte bine întreținute.

Unde să mănânci și să bei în Malmö

Cel mai bun mod de a gusta o varietate de arome este la hala alimentară Malmö Saluhall, care oferă meniuri de la 10 restaurante diferite și o serie de standuri cu produse proaspete.

Pentru o mâncare suedeză clasică și reconfortantă, Bullen servește clătite tradiționale de cartofi, heringi și pâine prăjită cu creveți.

Ramen to Biiru este cel mai bun loc pentru o bere artizanală daneză locală cu vedere - terasa lor are vedere la piața animată Möllevångstorget.

Cabaret Moulin are cele mai bune spectacole de travestiți din zonă.

Puteți servi vinul și cina la bistrot Sauvage, al cărui meniu sezonier de mici farfurii poate fi servit cu un pahar de vin franțuzesc fin.

Grand Öl och Mat este un bar de cocktailuri elegant, cu un aer din anii 1950. Pe lângă faptul că servește vinuri, cocktailuri și bere organice, seara se oferă în mod regulat divertisment de la o varietate de DJ și trupe live.

Băuturi de seară cu strălucire și farmec pot fi așteptate la Cabaret Moulin, care organizează spectacole de travestiți care vă vor hipnotiza într-un minut și vă vor face să vă înțepați în clipa următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE