Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mercenarii Wagner recrutează "tineri războinici" în liceele din Moscova

Grupul de mercenari ruși Wagner încearcă să recruteze "tineri războinici" în liceele din Moscova. Aceștia distribuie chestionare și colectează date de contact ale elevilor interesați, a afirmat Ministerul britanic al Apărării, potrivit Euronews.

De asemenea, se pare că Wagner recrutează în zeci de centre sportive din Rusia.

În cea mai recentă actualizare a informațiilor, Ministerul Apărării afirmă că proprietarul Wager Group, Evgheni Prigozhin, "a pierdut probabil accesul la recrutarea în închisorile rusești", din cauza disputelor în curs cu conducerea militară a Kremlinului.

Wagner promisese grațierea prizonierilor care s-au înrolat pentru a lupta în Ucraina, dar Ministerul britanic al Apărării spune că aproximativ jumătate dintre prizonierii deja desfășurați "au devenit probabil victime".

"Este puțin probabil ca noile inițiative să compenseze pierderea filierei de recruți condamnați", spune Ministerul Apărării.

Situația în Bahmut

Între timp, ofensiva Rusiei de a captura orașul Bahmut din estul Ucrainei pare să fi intrat în impas.

Institutul pentru Studiul Războiului (Institute for the Study of War - ISW), cu sediul în SUA, a declarat că nu au existat progrese recente confirmate de către forțele rusești, pe fondul luptelor crâncene din Bahmut.

Armata rusă și unitățile din forța de mercenari Wagner Group continuă să lanseze atacuri terestre în oraș, dar nu există dovezi că ar fi făcut progrese, a declarat ISW.

Bahmut, în prezent atacat la nord, sud și est, a fost supus de Moscova unei campanii sângeroase de luni de zile, care a provocat pierderi devastatoare pentru ambele părți și pentru civili.

Kremlinul a încadrat vechiul oraș minier - unde locuiau 70.000 de oameni înainte de război - ca fiind un punct extrem de strategic pentru capturarea regiunii Donbas. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că nu se va retrage, în ciuda invaziei rusești.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE