Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Zelenski, acuzat de premierul Georgiei că intervine în politica internă: Vrea să atraga țara în război

Premierul georgian Irakli Garibaşvili l-a acuzat pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski de imixtiune în politica internă a Georgiei prin comentariile sale despre protestele desfăşurate la Tbilisi, acuzaţie ce a provocat un răspuns nervos din partea Kievului, relatează Reuters.

În timpul protestelor împotriva proiectului de lege privind "agenţii străini", Zelenski le-a mulţumit demonstranţilor georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei şi le-a urat "succes democratic".

"Când o persoană care este în război (...) răspunde acţiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple şi aici ceva, o schimbare", a spus într-un interviu televizat duminică seară premierul Garibaşvili, referindu-se la Zelenski

Georgia ar putea fi implicată în conflictul cu Rusia

Potrivit premierului georgian, preşedintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia.

În replică, MAE de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibaşvili că repetă "propaganda rusească". "Respingem categoric aceste acuzaţii, care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autorităţile georgiene caută un inamic unde nu există", a mai transmis MAE ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind "agenţii străini", care afecta ONG-urile şi despre care criticii susţin că este inspirat dintr-o legislaţie similară adoptată în Rusia. Cu toate acestea, manifestaţiile au continuat. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susţinut la rândul său că protestele din Georgia sunt orchestrate din străinătate după modelul Maidanului de la Kiev.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE