Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Experți din Ucraina vor participa la ancheta din Polonia. Volodimir Zelenki: „Am insistat să fim incluși”

Specialiștii ucraineni se vor alătura Comisiei Internaționale Mixte de investigație de la locul din Polonia lovit de o rachetă, potrivit președintelui Volodimir Zelenski.

„Ieri (miercuri) am insistat să fim incluși în Comisia Internațională Mixtă de investigație și deja seara târziu am primit confirmarea. Dimineața, specialiștii noștri se vor duce acolo și se vor alătura acestei comunități profesionale", a spus Zelenski în timpul unei declarații la Bloomberg New Economy Forum.

"Nu știu ce s-a întâmplat. Nu știm sigur. Lumea nu știe. Dar sunt sigur că a fost o rachetă rusească, sunt sigur că am tras din sistemele de apărare aeriană", a spus Zelenski. Doar după anchetă se va putea trage concluzii despre ce rachetă a căzut pe teritoriul Poloniei”, a precizat președintele Ucrainei

Volodimir Zelenski susține că proiectilul care a lovit Polonia este de proveniență rusească

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat miercuri, la o televiziune ucraineană, că proiectilul care a lovit Polonia, ucigând două persoane, a fost o "rachetă rusească", informează AFP.

"Nu am nicio indoială că nu este racheta noastră... Sunt convins că a fost o rachetă rusească, conform rapoartelor noastre militare", a precizat Zelenski.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE