Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Măsuri suplimentare împotriva gripei. În școli se folosesc lămpi UV și dezinfectant, pe lângă triaj

Numărul tot mai mare de infecții respiratorii aglomerează camerele de gardă în toată țara. Iar directorii școlilor introduc măsuri suplimentare de prevenție, pe lângă triajul obișnuit de dimineață, pentru a proteja sănătatea elevilor.

”Fructe și legume în fiecare zi proaspăte. Da, asta e normal. Este obligatoriu să spele pe mâini când intră în casă, să se schimbe de de hainele de afară.

În rest cu vitamină, doar cu vitamine: vitamina C, vitamina D și cam atât.”, spune un român.

Printre simptomele gripei se numără febra, durerile de gât, tusea și durerile musculare. Acestea sunt semnele care ar trebui să le atragă atenția părinților că ar trebui să-și țină copiii acasă și să nu-i aducă în colectivitate.

Ministerul Sănătății a avut câteva recomandări și pentru instituțiile școlare.

”În primul rând, realizarea unui triaj zilnic epidemiologic, cu recomandarea de izolare voluntară la domiciliu a celor depistați cu simptomatologie respiratorie”, a anunțat Dr. Alexandra Marin, medic primar medicină de familie.

Pe lângă triajul care se face în fiecare dimineață, la intrarea în colectivitate, directorii iau măsuri sanitare suplimentare pentru siguranța copiilor.

Cel mai recent raport INSP arăta că, în doar o săptămână, s-au înregistrat aproape 8.400 de cazuri de gripă, de aproape patru ori mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut, când au fost sub 2.800 de cazuri.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE