Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașinile, interzise oficial în satul Viscri. Când intră în vigoare restricția

Turiștii nu vor mai avea acces cu mașinile în satul Viscri. După ce au obținut toate avizele, autoritățile au oprit accesul mașinilor în ziua încoronării Regelui Charles al III-lea. Din 15 mai restricția devine permanentă. In acest sens, o parcare a fost amenajată la intrarea în sat, iar de acolo turiștii pot vizita satul pe jos sau pot lua o căruță trasă. 

Localnicii se bucură de măsură

Restricția ar fi trebuit pusă în aplicare de mai bine de cinci ani, dar abia acum sătenii și autoritățile locale au reușit să finalizeze toate formalitățile. Alexandra este vecină cu casa Regelui Charles al III-lea și spune că măsura va duce la protejarea și păstrarea satului în bune condiții.

Alexandra Sima, localnică din Viscri: ”De multă vreme ne luptăm pentru chestia asta, pentru interzicerea mașinilor în sat. Este foarte neplăcut pentru localnici, vara mai ales când e foarte aglomerat, satul e plin de mașini. Mai lipsea un aviz de la Cultură, care s-a aprobat recent și s-a pus în practică acest lucru și sperăm să respecte turiștii care vin.”

De aceeași părere sunt și alți localnici care se bucură de măsura luată de autorități.

Localnic: ”Mie mi se pare ceva normal pentru că nu mai avem loc noi. Nici cu mașini, nici cu nimic. Vara oamenii fac fân, nu au loc să treacă.”

Peste 14.000 de turiști au vizitat casa Regelui Charles în 2022

Turiștii pot opta să viziteze satul pe jos sau să se plimbe cu căruțele spre obiectivele turistice. Anul trecut, peste 14.000 de turiști au vizitat casa Regelui Charles al III-lea.

Eugen Vaida, președintele Fundației Prințul de Wales din România: ”Având în vedere că sunt tot mai mulți turiști, îi rog pe toți cei care ne trec pragul, din respect pentru comunitatea locală, să lase mașinile la intrarea în sat, dinspre Sighișoara, unde este amenajată o parcare deja de anul trecut.”

Accesul mașinilor în satul Viscri va fi restricționat total din 15 mai, după eliberarea ultimului aviz de către Ministerul Culturii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE