Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea, deschisă din nou pentru vizitatori

Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea își deschide din nou porțile pentru vizitatori. După ce a fost închisă pentru câteva zile în semn de doliu față de Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, „Casa Albastră”, așa cum este denumită de locanici, așteaptă din nou turiști. Cei care trec pragul au parte de două expoziții impresionante, pot bea o cafea chiar pe terasa Regelui și își pot cumpăra suveniruri.

Casa de la Viscri 163 a funcționat până în anul 2021 ca pensiune, fiind un exemplu de bune practice. Din iulie anul acesta, casa este deschisă numai pentru vizitare.

Casa din Viscri, parte din patrimonial UNESCO

Aceasta este casa în care Majestatea Sa doarme de fiecare data când vine la Viscri în județul Brașov. Locuința a fost cumpărată în anul 2006, a fost restaurată, i s-a păstrat arhitectura, iar acum face parte din patrimonial UNESCO.

Cred că e foarte frumoasă, cred că e făcută pe stil vechi și îmi amintește de casele vechi ale fermierilor pe care le avem în Elveția. Este aceeași atmosferă. Sunt din West Sussex și este frumos să schimbi și să vii în România, în Transilvania și să te scufunzi în cultura și relaxarea de aici, să cunoști oameni.

Șura reconvertită a casei de la Vilscri, găzduiește în această perioadă expoziția permanentă The Transylvania Florilegium. Aici sunt expuse și cărțile comandate de Regele Charles dedicate plantelor acestei regiuni. În plus, turiștii pot degusta prăjituri făcute în casă, pot servi o cafea pe terasa Regelui sau pot alege să își cumpere diferite suveniruri.

Natania Ardelean, comerciant: „Noi servim cafele, ceaiuri, amestec de ceai din zonă, diferite prăjituri în fiecare zi, uneori clătite, chec cu ciocolată și un ingredient special și oamenii pot să guste și dacă îl ghicesc pot să câștige o băutură din partea casei, diverse siropuri locale.”

Turiștii care ajung la casa Regelui Charles pot pleca acasă cu diferite suveniruri precum borcane cu miere, zacuscă și dulceață, dar și cu obiecte de ceramică sau cu o simplă vedere.

Localnicii speră ca Regele Charles să mai viziteze Viscri

Localnicii, turiștii, dar și ambasadorul Marii Britanii în România, care a vizitat recent Viscri, speră ca Regele Charles al III-lea să își mai facă timp să viziteze țara noastră.

„Noi sperăm să vină, chiar dacă am gândit că timp nu mai are, poate mai rar, dar să mai treacă”, a spus un localnic.

„Prin simplul fapt că el a devenit Rege nu se schimbă ceea ce el a fost. E complicat că a devenit Rege, dar asta nu înseamnă că el și-a schimbat personalitatea, caracterul. Eu cred că obiceiurile pe care le-a avut înainte ca și Prinț o să le țină ca și Rege, depinde de ce responsabilități o să aibă”, a spus un altul.

Andrew Noble, ambasadorul Marii Britanii în România: „Cred că prefer să rămân cu speranța mea, nu pot să știu, sunt convins că Regele vrea să se întoarcă în România cât de des se poate, dar cum a recunoscut în prima sa seară, are un nou rol, nu știm cum se va desfășura și cât de des poate reveni în România.”

Casa de la Viscri este deschisă de marți până duminică între orele 10:00 și 18:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE