Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mașinile electrice care pot alimenta locuințele. Unele modele pot asigura un total de până la 10.000 kw/h

Mașinile electrice nu sunt doar silențioase și eco friendly, ci și pline de surprize. Unele au legătură cu distracția de care te poți bucura la volan, în timp ce altele sunt surprize cât se poate de utile. Ca de exemplu, ideea că mașina ar putea alimenta cu electricitate… o casă.

În liniște aproape deplină, mașinile din Rocharge încep o nouă zi. Drumurile acestui tur duc cele opt mașini prin câteva dintre cele mai pitorești zone ale țării, însă dincolo de peisaje stă tehnologie multă.

ModelulKia Niro EV, de exemplu, are o super putere: aceea de a încărca rapid, cu un simplu adaptor, alte obiecte care depind de energie electrică. Dar cu alte modele poți chiar plusa și să încarci o casă întreagă, conectând-o la rețeaua electrică a imobilului.

Adrian Mitrea, jurnalist: ”Au o anumită limită ca ore de funcționare sau cantitate de energie care să fie transferată.  Dacă îți încarci mașina și nu mergi cu ea , dar consumi energie pentru a alimenta o casă de vacanță în mod repetat , la un moment dat ajungi să degradezi bateria suficient de mult ca lucrurile să rămână în oarecare echilibru, se pun limite, pentru ID Buzz sunt fie 10.000 kwh sau 4.000 de ore de funcționare.”  

Dincolo de cifre, există totuși nevoia de distracție. Ecranul de pe consola centrală a acestei mașini se poate transforma într-un laptop dacă folosești un mouse, dar poate transforma mașina și într-un adevărat loc de joacă.

 Evident, toate acestea nu se pot întâmpla în trafic, ci atunci când ești parcat. Pentru deplasare, tehnologia ajută din nou. Când mașina cântărește peste 2,6 tone și are aproape cinci metri lungime, e nevoie de ceva inovator.

O mașină atât de mare are nevoie de tehnologie care să o ajute să se deplaseze prin oraș. așa cum puteți vedea, această mașină poată să vireze folosind roțile din spate.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE