Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Masca de protecție nu va fi obligatorie în școlile din București. Prefectul Capitalei dă asigurări

Publicat de: Mirabela Vasile

Numărul cazurilor de COVID e în creșterem iar începutul anului școlar se apropie. Prefectul Capitalei dă asigurări că masca nu va fi obligatorie în şcoli, şi nici nu vor fi luate măsuri sanitare speciale.

Pe de altă parte, ministrul Sănătății recomanda purtarea măștii în clase, iar studiile arată că sechlele lăsate de COVID sunt prezente chiar și după doi ani de la îmbolnăvire.

Prefectul a avut o întâlnire cu secretarul de stat în Ministerul Educaţiei, Sorin Ion, pentru a verifica statutul unităţilor de învăţământ din Bucureşti, cu două săptămâni înainte de începerea anului şcolar, potrivit Edupedu.ro.

„Nu va fi obligatorie purtarea măştii în niciun caz, pe ceea ce ştim astăzi”.

Întrebat dacă vor fi luate măsuri sanitare în contextul în care creşte numărul cazurilor de COVID-19 în România, prefectul Capitalei a spus că „nu, nu am discutat acest aspect, dar după părerea mea nu avem un val îngrijorător pentru vreo epidemie, vor fi făcute acţiunile obişnuite de dezinsecţie, de dezinfecţie la unităţile şcolare, însă alte măsuri suplimentare nu are nimeni în vedere pentru începerea anului şcolar, sperăm să înceapă în condiţii cât mai normal posibile”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE