Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ce faci dacă ai test pozitiv COVID-19 și după izolare? Recomandările ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății le-a recomandat românilor să poarte în continuare masca de protecție chiar și după perioada în care au stat în izolare ca urmare a infectării cu COVID-19.

Medicul Alexandru Rafila a fost întrebat dacă mai sunt contagioase persoanele care prezintă un test pozitiv la COVID-19, chiar și după perioada de izolare.

”Condiția este următoarea. Cinci zile pentru pacienții asimptomatici. Se consideră că după cinci zile dacă sunt vaccinați sau după șapte zile dacă sunt nevaccinați nu mai sunt contagioși.

Dar e o măsură de precauție rațională să folosească masca în continuare câteva zile până când un eventual test devine negativ.

Sunt țări europene care acceptă circulația celor care sunt pozitivi dacă sunt asimptomatici, dar cu această condiție, a utilizării măștii.

E normal să nu te duci în colectivitate atunci când ești bolnav. Dacă o faci, e bine să existe măsuri de precauție”, a explicat medicul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, în cadrul unei conferințe de presă.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.617 cazuri noi de persoane infectate cu COVID, cu 489 mai puține față de ziua anterioară.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății spune că 1.624 din cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 352 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 este de 4.007 cu 12 mai multe față de ziua anterioară. De asemenea, la ATI sunt internate 283 persoane, cu 1 mai putine față de ziua anterioară.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE