Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Masacru în Africa de Sud. 15 oameni au fost împușcați mortal într-un bar

15 oameni au fost uciși în Africa de Sud de mai mulți bărbați înarmați care au deschis focul într-un bar. Alte patru persoane au fost rănite și se află în stare critică, potrivit autorităților. Poliția sud-africană investighează cazul.

Împușcăturile în masă au avut loc într-un bar din orașul Soweto, în apropiere de Johannesburg. Poliția verifică informațiile potrivit cărora grupul de agresori a sosit cu un microbuz și a deschis focul asupra patronilor localului, după miezul nopții.

Localnicii sunt obișnuiți cu astfel de episoade

„Ne jucam biliard și beam, când, deodată, oamenii au intrat și au început să tragă. Eu sunt unul dintre cei care am supraviețuit pentru că m-am ascuns sub masa de biliard. Atât de mulți alți oameni au fost împușcați. Am ieșit de sub masă, probabil la oră după începerea împușcăturii, și am observat că alți oameni se ridică și verifică dacă există supraviețuitori sau răniți. Și ei am început să caut supraviețuitori, să fac un plan pentru a chema o ambulanță și poliția,” a declarat un supraviețuitor al masacrului.

O localnică a povestit că nu a fost surprinsă când a auzit împușcături în miezul nopții pentru că oameni din zona sunt  deja obișnuiți cu astfel de episoade de agresivitate. 

„M-a trezit vecinul de alături spunându-mi că oamenii au fost împușcați la tavernă și că a fost foarte rău. M-am dus acolo să-mi caut frații, am alergat  ca să văd ce se întâmplă. L-am observat pe un alt vecin și am văzut un alt bărbat pe care îl cunosc și care stătea întins de cealaltă parte a barului,” a declarat un martor. 

Împușcăturile din barul Soweto au avut loc la două săptămâni după ce 21 de adolescenți au fost găsiți morți într-o tavernă din orașul East London. Cauza acelor decese nu a fost încă anunțată de autorități. Adolescenții nu au fost, însă, împușcați, potrivit oficialilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE