Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturia fiului soților morți la Crevedia. Informații cu puternic impact emoțional

Sorin Barbu și-a pierdut ambii părinți în urma exploziilor de la Crevedia. Într-un interviu pentru Euronews, el rememorează ce s-a întâmplat și povestește totul în detaliu.

Mărturia fiului ai cărui părinți au murit în exploziile de la Crevedia

Sorin Barbu: "Mama a sunat-o pe sora mea că e foarte mult gaz în curte. Sora mi-a zis că să se ducă repede în casă. N-a mai apucat să ajungă până la ușă, la intrare la casă, că atunci s-a întâmplat tragedia. A căzut jos acolo. Pe picioarele ei s-a dus până la ambulanță. Sora mea m-a sunat pe mine să mă duc.

A auzit-o tipând și a zis și ceva de gaze, să mă duc eu spre ea încolo. Și am luat-o pe câmp, că pe drum nu s-a putut, era blocat de autorități, nu puteai să mai treci. L-am găsit pe tata, venise și el de la muncă. Vă dați seama, a văzut fum, a dat să fugă repede să vadă ce și cum, am căutat-o prin curte, pe acolo. N-am găsit-o eu.

Între timp, când am venit pe câmp, am mai dat un vecin de lângă mine, tot așa ars era și el. L-am trimis la ambulanță, tot pe picioarele lui a ajuns și el până la ambulanță. Am căutat cu tata acolo, i-am zis să se întoarcă, să se ducă pe drum, s-o ia spre ambulanțe să vadă, să nu cumva să fie mama pe la ambulanțe pe acolo.

Eu am luat-o pe câmp înapoi, crezând că, dacă l-am găsit pe vecinul acolo, am zis că poate o găsesc și pe ea. N-am găsit-o. Ne-am întors pe drum, a durat ceva mai mult. Tata a fost primul care s-a dus și a văzut-o, chiar ajunsese, că atunci se întindea pe targă jos, întindeau domnii de la de la ambulanță. S-a uitat la ea, vă dați seama, a recunoscut-o după ochi că n-aveai ce să recunoști. Și a spus ca nu are aer și a căzut jos și el."

Amendat pentru că a făcut fotografii casei care a ars

De asemenea, Sorin Barbu a dat detalii și despre momentul în care cumnatul său a fost amendat de polițiști pentru că acesta filma și fotografia casa distrusă de explozii.

Sorin Barbu: "Din casă, ce să vă spun? E un haos total ce e acolo. N-am apucat. Ieri am fost la Institutul Mina Minovici, că i-au preluat domnii de acolo pentru autopsie. Îmi trebuiau buletinele. Am sunat pe sor-mea să se ducă să ia buletinele de acolo, de la șosea. Nu-i dădeau voie doi polițiști să treacă încolo.

A vorbit cu domnii polițiști, i-au înțeles, i-au dat un pompier să o însoțească până acolo. Toate bune și frumoase, doar că acolo, când a ajuns acasă, un polițist d-ăsta mai cu moț așa s-a găsit el să facă pe zmeul și de acolo și-a mai chemat alții, i-au pus cătușele, l-au dus la post, l-au și bătut, e și vânăt, i-au făcut și dosar penal de ultraj și amendă".

Stația GPL funcționa ilegal

Procurorii DNA au descins miercuri dimineață la sediul ISU Dâmbovița și ridică mai multe documente cu privire la dosarul stației GPL care a explodat sâmbătă seară, provocând moartea a două persoane și 56 de răniți, au confirmat surse pentru Euronews România.

Descinderea este efectuată de procurorii DNA de la secția militară, care caută documente privind controalele și măsurile dispuse de IGSU în cazul stației GPL din Crevedia, în condițiile în care aceasta a continua să funcționeze și după ce a fost închisă în septembrie 2020.

Sorin Barbu: "Toată lumea o numește stație de GPL. Stație de GPL înseamnă o butelie cu un furtun și cu un dispozitiv cu care încarci mașinile. Nu există așa ceva. Acolo e o curte betonată, unde sunt parcate camioane, se face transferul din unul într-altul. Nu există cuvântul ăsta, de stație GPL, nu-și are rostul, deci nu există.

Cum, doamnă să nu știe (n.r.: primăria)? Păi acum se înghesuie și acum își aruncă vina unul pe altul. Nu știm cum să scape basma curată, de aia își aruncă unul pe altul. E imposibil. Dacă treceți pe drumul ăsta, la cimitir, fără să vreți, nu vă sare mașina asta albă în ochi? Adică e imposibil. Chiar dacă nu mă interesează lucrul ăla, îl văd dacă trec. Și nu-mi spune mie că n-ai cum să vezi șapte camioane. Plus de asta, bloca circulația când se efectuau manevrele de băgat în curte. Se acoperă unul pe altul, încearcă să mușamalizeze din toate punctele de vedere. Măcar nu-și asumă".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE