Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marius Budăi: Am avut acordul conducerii PSD privind creșterea salariilor și pensiilor

Nicolae Ciucă a întrebat retoric, ulterior Biroului Politic Național al PNL de miercuri, dacă Marius Budăi își cunoaște fișa postului, în condițiile în care a făcut declarații cu privire la mărirea salariilor și pensiilor, fără să se consulte cu partenerii de coaliție.

În contrapartidă, ministrul Muncii a declarat joi că PSD l-a însărcinat să prezinte măsurile de creștere a pensiilor și salariilor, pe care urmează să le înainteze coaliției spre analiză.

"Eu am avut acordul Partidului Social Democrat, care m-a însărcinat să prezint aceste măsuri şi pe care, aşa cum am spus, le vom prezenta către coaliţie, spre analiză", a declarat oficialul joi.

Întrebat de jurnaliști despre posibila ieșire de la guvernare a PSD, în contextul în care PNL nu va accepta majorările propuse, Budăi a declarat că prin dialog speră să se ajungă la varianta corectă pentru români.

 "Nu, noi am spus că ţinem la aceste măsuri şi că sperăm prin dialog, aşa cum am avut până acum în coaliţie, să ajungem la varianta cea mai corectă şi cea mai sustenabilă pentru cetăţenii români. Nu sunt eu în măsură să răspund la această întrebare (dacă nu ajung la consens – n.red.). Am spus şi ieri. Nu sunt nici liderul coaliţiei, nu sunt nici liderul PSD", a răspuns ministrul Muncii.

Nicolae Ciucă i-a reproșat ministrului Muncii că nu există proiecție bugetară pentru 2023 și că discuțiile despre majorări nu pot exista fără o prognoză și deopotrivă că nu este firesc ca românilor să li se creeze așteptări false.

"Am spus clar că propunerile PSD sunt însoțite de analize și de cifre pe care le vom pune pe masa dialogului la coaliție", a răspuns acesta.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a declarat miercuri la Constanța că din 2023 PSD vrea majorarea salariului minim pe economie la 3.000 de lei brut și a pensiei minime la 1.100 de lei. Tot miercuri, premierul Nicolae Ciucă a spus că declarațiile ministrului nu sunt asumate de Guvern și nu au fost dezbătute în coaliție.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE