Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Cum a transformat Coco Chanel costumele de baie dintr-un subiect tabu în cele mai dorite articole de vară

Vine vara și gândul ne zboară la vacanță, la plaje și mult, mult soare. Și pentru că avem nevoie de outfitul perfect, marile case de modă de lux au lansat colecții speciale de plajă.

Moda s-a ocupat mereu și de costume de baie: de la pantalonașii de baie ai bunicii la modelele exclusiviste de azi. Prima care a promovat această piesă vestimentară a fost Coco Chanel, în 1925.

Italienii prpun costume de baie feminine și cu tăieturi îndrăznețe

Nimic nu sună mai bine ca o vacanță vara, în Italia, într-o barcă, pe coasta Amalfi. Și ce oufit să se potrivească mai bine decât un costum de baie Versace sau Dolce & Gabbana, două dintre cele mai cunoscute branduri de lux italienești.

Pentru romantici, Dolce & Gabbana vine cu o colecție de costume de baie, halate și accesorii de plajă cu modele colorate, cu motive italienești și cu multe flori. Brandul, fondat în 1985 de Domenico Dolce și Stefano Gabbana, este cunoscut pentre creațiile feminine și a oferit încă de la început toate piesele necesare unei femei elegante de pe malul Mediteranei.

Colecția Versace, promovată de Hailey Biber

Pentru cei care nu caută neapărat elegant dar sexy, soluția este Versace, care vine cu o colecție de costume de baie cu tăieturi îndrăznețe, în culorile clasice ale casei de modă - negru și auriu - asortate pe ici, pe colo, cu niște nuanțe care îti fură ochii. Personajul principal al campaniei publicitare este Hailey Biber, cel care a colaborat cu brandul în nenumărate rânduri.

Versace este printe primele case de modă care au adăugat elemente extravagante ținutelor trimise pe podium, precum printuri maximaliste și accesorii supradimensionate. Acum, toate aceste elemente pot fi purtate și pe plajă. Da, nu este indicat să porți lanțuri sau brățări la plajă, dar, cu siguranță, accesorile Versace vor străluci mai ceva ca soarele.

Cum a transformat Coco Chanel costumul de baie dintr-un subiect tabu în cele mao dorite rticole de vară

Pentru eleganța absolută - fără prea mult romantism ca la Dolce sau îndrăzneala ca la Versace - Chanel ne propune costume de baie alb-negru cu accesorii de perle și ochelari supradimensionați. Până la urmă, un costum de baie întreg, negru, nu se va demoda niciodată. Fondatoarea casei de modă, Coco Chanel, este cea care a transformat costumul de baie dintr-un subiect tabu, într-unul accesibil și promovat în industrie.

În 1925, aceasta a creat costume îndrăznețe la acea perioadă pentru Sergei Diaghilev, care au fost purtate în spectacolul de balet “Le Train Bleu”. Împreună cu muzica lui Cocteau, piesa a reușit să îmbine moda cu arta și să revoluționeze felul în care femeile se îmbracă la plajă. 

Colecțiile prezentate dau trendul în materie de articole de plajă, iar noi putem să ne inspirăm și să căutăm alternative mai prietenoase cu buzunarul. Până la urmă, frumusețea unei vacanțe este de a nu te precupa nici măcar de cum arăți.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE