Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Să terminăm cu ciuma numită "pensiile speciale"

Publicat de: Euronews

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că liderii coaliţiei şi-au asumat stoparea risipei de la stat şi că este necesar să se termine odată cu "această ciumă numită pensii speciale", adăugând că trebuie ca cei trei lideri să se aşeze la masă şi să găsească cele mai bune soluţii şi "să vorbească despre secretarii de stat". Declarația vine după ce variantele de eliminare a pensiilor speciale din România au fost criticate de Comisia Europeană și Banca Mondială, ceea ce pune în pericol inclusiv fonduri de miliarde de euro. Premierul Ciucă anunță că vor continua reformele pensiilor.

”Aș vrea astăzi să vorbesc de un subiect mult discutat și în spațiul public, și în coaliție: stoparea risipei de la stat. Este un lucru pe care ni-l-am asumat toți trei, nu neapărat pentru că există un anumit deficit sau pentru că trebuie odată să terminăm cu această ciumă numită pensii speciale în România și vă spun ca unul care, atât eu, cât și colegii mei, am trecut printr-o ciumă și ne-am vindecat,” a spus Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Liderul PSD a apreciat că trebuie închise "discuţiile eterne că a venit această coaliţie şi va da oameni afară", iar liderii coaliţiei să se aşeze la masă şi să găsească cele mai bune soluţii şi să vorbească despre secretarii de stat.

"Oameni buni, ne trebuie un aparat bugetar mai suplu. Asta nu înseamnă că noi am venit acum şi vom da oamenii afară, asta înseamnă că în administraţiile locale, în administraţiile centrale trebuie să rămână oamenii buni, trebuie să rămână oamenii care înţeleg ce rol au în acele administraţii şi pe cine reprezintă, trebuie făcut acest lucru. Şi aşa este prea târziu. Trebuie să ne aşezăm toţi trei la masă şi să găsim cele mai bune soluţii şi să vorbim despre secretarii de stat. Trebuie să înţelegem că ăsta este rostul nostru. Nu putem, în continuare, doar să cerem de la români. Este un moment istoric, un moment pe care ni l-am asumat şi trebuie să facem faţă acestor provocări. Şi sunt convins că, alături de domnul prim-ministru Nicolae Ciucă şi alături de domnul Kelemen Hunor vom face faţă acestor provocări care sunt şi în acest moment şi vor urma în continuare", a mai spus Ciolacu.

Ce spune premierul României

”Cu certitudine obiectivul nostru principal, din momentul în care am preluat guvernarea, a fost să ne asigurăm că îndeplinim ținutele și jaloanele și facem reformele. Datoria noastră este sa ne asumăm și acele reforme. Unele dintre ele sunt mai dificile, unele sunt mai ușor de aplicat,” a spus Nicolae Ciucă, premierul României.   

Premierul a arătat că în actuala guvernare "s-a reuşit atingerea celui mai mare nivel de atingere a fondurilor europene, s-a reuşit stabilitatea politică şi a făcut ca investitorii străini să creadă şi să vadă în România acel cadru de oportunităţi unde pot să investească".

În luna martie, nu mai puțin de 420.512 persoane beneficiau de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, arată datele centralizate de Casa Naţională de Pensii Publice.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE