Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Nu o să aibă nimeni de la ANAF pistol. Tragi după camioane? Ești John Wayne?

”Nu o să aibă nimeni niciun pistol la ANAF”. Este reacția premierului , într-o emisiune tv, la anunțul făcut de ministrului Finanțelor, potrivit căruia inspectorii antifraudă vor avea dreptul să poarte arme.

Potrivit premierului, prevederea legislativă legată de dotarea cu arme există, de fapt, de când s-a înfiinţat ANAF-ul, însă abia acum s-a descoperit „această tâmpenie”.

Pe de altă parte, Marcel Ciolacu a mai anunțat că este pentru a doua lună la rând când ANAF-ul reușește să colecteze cât și-a propus.

”Au probleme? Cer suport de la Jandarmerie și de la MAI”

Marcel Ciolacu: Cineva și-a dorit să aibă pistol de la ANAF. N-o să aibă nimeni niciun pistol. Au probleme? Cer suport de la Jandarmerie și de la MAI. Ce, tragi după camioane? Tu ești John Wayne?

Reorganizarea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) presupune ca activitatea economică ilicită să fie urmărită de serviciile teritoriale judeţene, în prezent fiind urmărită de cele care funcţionează la nivel regional, a afirmat, luni, ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Reorganizare la ANAF

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor: Avem această, să zicem, noutate pentru militarizarea inspectorilor antifraudă. Trebuie să spun că noutatea nu e numai aceasta, legată de militarizare şi de această posibilitate pe care o vor avea legală de port de armă, inclusiv de protecţie în timpul serviciului, ci structurile teritoriale judeţene, foarte important acest lucru, să ştie evazioniştii că activitatea economică ilicită va fi, cu data aprobării ordonanţei de urgenţă, urmărită de aceste servicii teritoriale judeţene. Până acum funcţiona la nivelul regiunii.

Dacă se întâmpla o faptă de evaziune fiscală într-un judeţ care era parte din regiune, vă daţi seama, trebuia să se ducă cu maşina, inspecţia antifraudă, făcea două-trei ore pe drum, ajungea acolo, mai stătea o oră, se termina programul de muncă şi mare parte din timpul alocat pentru combaterea activităţilor economice ilicită era pierdută pe drumuri şi, din punctul meu de vedere, o ineficienţă care făcea ca activitatea economică ilicită să prindă contur şi să fie una căreia de abia îi facem faţă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE