Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Schimbări în serie la nivelul ANAF și al Vămii Române. Ion Cupă, demis de la șefia AVR

Schimbări în serie la nivelul ANAF și al Vămii Române. Anunțate încă din decembrie anul trecut, noile demiteri și numiri decise, joi, de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, nu vizează însă și principala funcție din ANAF, cea de președinte a acestei instituții.

ANAF are doi vicepreședinți noi

Pe fondul încasărilor de taxe și impozite modeste în anul 2023, premierul Marcel Ciolacu ceruse schimbări și destituiri din funcții la nivelul ANAF și al Vămii Române, încă din decembrie anul trecut.

Joi, Ministrul Finanțelor a pus în aplicare acest lucru, în urma unei analize. Potrivit unor surse guvernamentale, Sandu Costea a fost demis de către ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, astfel că ANAF are doi noi vicepreședinți: pe Ionescu Florentina - funcționară ANAF - și pe Drăghici Alexandru, care a mai fost vicepreședinte în 2018. Rămâne în funcție nominalizarea făcută de PSD încă de anul trecut, Florentina Cîrciumaru, care ocupă în momentul de față funcția de președinte al ANAF.

Ion Cupă, președintele Autorității Vamele Române, demis și el

În ceea ce privește Autoritatea Vamală Română, Marcel Boloș a propus ca președintele Ion Cupă - nominalizarea PNL pentru această funcție anul trecut - să fie schimbat cu Marcel Mutescu, cel care a mai fost șef al Vămii în 2021.

De la aceștia se așteaptă să se obțină rezultate mult mai bune în acest an, mai ales în condițiile în care trebuie să fie implementate o serie de măsuri, precum E-sigiliu sau instalarea de noi scanere moderne în Vămi.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE