Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Inspectorii ANAF vor avea dreptul să poarte armă, a transmis ministrul Marcel Boloș

Inspectorii ANAF vor avea dreptul să poarte armă, a anunțat ministrul Marcel Boloș. Înarmarea inspectorilor antifraudă are scopul de a asigura buna desfășurare a activității antifraudă, a adăugat el.

Inspectorii ANAF vor purta armă

Boloș, despre „militarizarea” activității inspectorilor ANAF: Va întări lupta antifraudă

Ministrul Finanțelor Publice a explicat că agenții antifraudă sunt puși, deseori, în situații periculoase, atunci când cei care sunt prinși cu mărfuri ilegale reacționează violent. Tocmai de aceea ar fi nevoie de înarmarea lor.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice: „Inspectorii antifraudă și noul lor statut, respectiv acela de militarizare a activităţii acestora, este în sensul întăririi luptei pentru antifraudă şi activităţi economice ilicite care se desfăşoară pe teritoriul judeţelor. (...) Gândiţi-vă la situaţia în care trebuie confiscat un bun şi reacţia pe care o poate avea proprietarul acelui bun din perspectiva relaţiei cu inspectorul antifraudă”, a declarat Boloş.

La întrebarea dacă inspectorii ANAF știu să folosească armamentul în momentul de față, Boloș a precizat că aceștia vor fi înarmarți abia atunci când vor fi pregătiți.

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor Publice: „Nu discutăm despre o decizie pe care o luăm de îndată, este o decizie pe care o implementăm în timp şi pe care, împreună cu sprijinul Ministerului Administrației și Internelor, urmează să o punem la punct, ei fiind cei care eliberează certificatul de port-armă. Şi, din acest punct de vedere, credem că lucrurile trebuie să se aşeze într-o normalitate”, a mai adăugat Boloş.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE