Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu îi liniștește pe cei care se tem că li se vor tăia pensiile speciale: „Nu va exista o ordonanţă dată peste noapte”

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a dat asigurări că nu se va da „peste noapte” o ordonanţă de urgenţă în privinţa pensiilor speciale şi că va exista în prealabil o dezbatere pe acest subiect.

„Aş dori să fac un anunţ foarte clar: nu va exista o ordonanţă dată peste noapte în ceea ce priveşte pensiile speciale sau modificările de pensionare la Armată, la Ministerul de Interne, la Jandarmerie şi, nu în ultimul rând, la magistraţi. Nimeni nu îşi va permite să dea peste noapte o astfel de ordonanţă. Obligaţia Guvernului, asumată printr-un jalon PNRR până la 31 decembrie, este de a veni în Guvern cu un proiect de lege avizat de către toţi miniştrii, cum e şi normal. Şi pe urmă el va intra în dezbatere la Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

„Îmi asum în totalitate cele declarate: că nu va exista peste noapte o ordonanţă de urgenţă, astfel încât magistraţi, militari, poliţişti, jandarmi se vor trezi cu regulile jocului schimbate de către politic, fără să fie o dezbatere şi o claritate a legii", a arătat președintele PSD, într-o conferinţă de presă.

România trebuie să respecte limita de 9,4% din PIB pentru cheltuielile cu pensiile, a transmis Comisia Europeană. Asta pentru că procentul reprezintă o țintă asumată prin PNRR. Precizarea vine în contextul în care coaliția de guvernare discută despre majorarea pensiilor cu 15%. Fondurile destinate plăţii pensiilor din sistemul public se ridică anul acesta la 7,32% din PIB.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE