Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Pensiile ar putea crește cu 15%. Nicolae Ciucă: ”Trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei”

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat luni că liberalii susțin creșterea pensiilor cu 15% în situația în care bugetul o va permite.

Președintele PNL a ținut să precizeze că este nevoie ca Guvernul să găsească soluții pentru a acoperi creșterea inflației.

„Am discutat la nivelul partidului că trebuie să găsim acea soluţie prin care să acoperim creşterea inflaţiei. Creşterea inflaţiei în momentul de faţă este de peste 15%. Dacă bugetul ne va permite, propunerea PNL este de 15%”, a afirmat Nicolae Ciucă, după şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL, potrivit Agerpres.

Pensiile și salariile românilor sunt subiect de controversă în Coaliție. În vreme ce președintele și premierul vor să crească pensiile cu 15% pentru toți pensionarii, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că vrea o majorare diferențiată, în așa fel încât cei săraci să primească mai mulți bani.

Incertitudini sunt și în ceea ce privește salariul minim. După ce săptămâni la rând liderii Coaliției au vorbit de o creștere până la 3.000 de lei, premierul a amânat discuția până la momentul în care va exista un proiect de buget pentru anul viitor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE