Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu evită să vorbească de o posibilă candidatură la prezidențiale: ”Nu face parte din prioritățile mele. Nu am discutat în partid”

Alegerile prezidențiale se apropie, însă Marcel Ciolacu, unul dintre cele mai vehiculate nume pentru candidatură, a declarat în repetate rânduri că ”nu a luat în calcul această opțiune”.

Premierul a susținut marți seară, la România TV, că acest lucru nu face parte din prioritățile sale și nu a fost discutat nici măcar în partid.

”Nu face parte din prioritățile mele și nu o spun cu nicio falsitate. În acest moment, am deficitul, am avut legea pensiilor, îmi fac meseira.

N-am luat în calcul acest lucru până acum, indiferent cât de mult se discută pe acest subiect, nu l-am luat în calcul, nu am vorbit în partid, nu am vorbit cu colegii mei” a declarat premierul Marcel Ciolacu, lider al PSD.

Ce spunea premierul despre alianțele pentru alegeri, în urmă cu o lună

În urmă cu o lună, premierul a spus despre posibilitatea realizării unor alianțe electorale la nivelul unor județe, precum Timiș și Brașov,că a respins varianta unei colaborări politice precum Uniunea Social Liberală, creată în anul 2011 de Victor Ponta (PSD) și Crin Antonescu (PNL).

"Eu nu-mi doresc USL 2. USL-ul, haideţi să vorbim politic, USL-ul s-a creat fiindcă exista un duşman, acel duşman se numea Traian Băsescu. Eu nu am duşmani în politică, eu am adversari în politică, şi colegii mei la fel. Exclud un USL, asta încerc să vă explic. (...) De obicei, şi apropiaţii mei cunosc, inclusiv adversarii politici, când promit ceva şi am stabilit ceva, aşa rămâne.

La fel ca la Timiş şi Timişoara, dacă cele două mari partide găsesc nişte personalităţi şi un proiect local important pe care să-l susţinem şi pe care nu trebuie să-l accept eu, Paul Stănescu, Sorin Grindeanu, ca şi conducere a partidului, dar îl acceptaţi dumneavoastră locuitorii din Timiş şi Timişoara, atunci eu sunt total deschis. Despre acelaşi lucru vorbim şi la alegerile generale, dar, vă repet, momentan avem europarlamentarele, primele alegeri ", a concluzionat Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE