Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre coaliția cu PNL. ”Cred că vom avea un viitor politic împreună și după 2024”

Premierul desemnat Marcel Ciolacu a declarat, joi, că vrea ca PNL să aibă ”un viitor politic împreună și după 2024” și și-a avertizat colegii că în perioada următoare vor fi ”atacuri foarte mari” pentru ca această alianță să se rupă. De asemenea, liderul social-democrat și-a exprimat regretul că nu a reușit să convingă UMDR să rămână în coaliția de guvernare.

În discursul susținut în Parlament, Marcel Ciolacu a amintit că PSD a intrat la guvernare ”ca să facem o alianță cel puțin până în anul 2024”.

”Vor fi atacuri foarte mari, dragi colegi, și de la PNL și de la PSD asupra noastră în perioada următoare. Nimănui nu-i convine această majoritate mare și consistentă.

Indiferent de cât de greu a fost în acest un an și șase luni, vom fi supuși unui atac. Vom fi acuzați ca să fim întărâtați, astfel încât această alianță să se rupă. Am luat votul de la colegii mei și nu regret că am intrat la Guvernare ca să facem o alianță cel puțin până în anul 2024.

Ar fi culmea! După cum spunea domnul Kelemen Hunor, cu o mână se stingeau focurile și cu alta se încerca să se construiască; să ne lăsăm impresionați în acest moment.

Cred că vom avea un viitor politic împreună și după 2024, dacă această guvernare se va ridica la așteptările românilor”, a afirmat Ciolacu.

Ciolacu regretă că nu a convins UDMR să rămână la guvernare

”Îmi pare rău, domnule Kelemen Hunor, de faptul că nu am reușit trei bărbați de stat să ajungem la acel punct comun în care să rămânem în continuare o echipă la guvernare.

Sunt ferm convins că în viitor vom reuși să rămânem o echipă în Parlament, pentru legile importante. S-a mai întâmplat în istorie când PSD și UDMR, când era o avalanșă asupra noastră, să găsim echilibrul. Sunt ferm convins că-l vom găsi în continuare, de data aceasta împreună și cu PSD și cu PNL-ul”, a mai precizat liderul social-democrat.

Kelemen Hunor: ”Execuţia cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat şi responsabil a fost pusă în practică extrem de zgomotos”

Marcel Ciolacu a reacționat după ce liderul UDMR, Kelemen Hunor, a acuzat faptul că programul de guvernare al noului Guvern este lucrat cu ”copy paste”, iar execuţia cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat şi responsabil a fost pusă în practică extrem de zgomotos şi prost.

”A fost o perioadă destul de dificilă, cu o mână stingeam incendiile şi cu cealaltă mână încercam să construim ceva pentru această ţară. (...) Acum câteva zile încă credeam că în România în sfârşit vom putea vorbi cu zâmbetul pe buze despre respectarea cuvântului dat, despre angajamentele politice onorate, că vom putea vorbi de verticalitate şi de onoare.

Şi sunt convins că doar prin aceste valori esenţiale putem începe restabilirea încrederii pierdute între societate şi cei care conduc statul român. Da, acest mesaj ar fi fost necesar într-un moment dificil, într o perioadă cu provocări multiple. N-a fost să fie. Încă o şansă uriaşă ratată. Execuţia cu premeditare a unui partener credibil, echilibrat şi responsabil a fost pusă în practică extrem de zgomotos şi prost. Da, nu neg, suntem supăraţi. Suntem supăraţi când vedem cum aceste valori despre care vorbeam sunt aruncate în noroi", a declarat Kelemen Hunor în plenul reunit al Parlamentului, potrivit Agerpres.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE