Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Marcel Boloș, reacție pe Facebook: „Nu vom amâna creşterea contribuției la Pilonul II de pensii”

Publicat de: Euronews

Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, a transmis, joi, pe Facebook că Guvernul nu va amâna creșterea contribuției la Pilonul II de pensii.

Un proiect de Ordonanță de Urgență prevede amânarea creșterii contribuției la Pilonul II, de la 3,75% la 4,75%, până în 2026, în loc de aplicarea acesteia de la 1 ianuarie 2024.

Iată postarea integrală din mediul online a ministrului.

„Am vrut să abordez direct o chestiune importantă pentru a pune capăt oricăror speculații și pentru a oferi claritate în legătură cu deciziile ce se iau la nivel de Guvern. Toate aceste speculații și zvonuri nu ne aduc niciun beneficiu.

Problema sustenabilității deficitului rămâne deschisă și implică identificarea unor soluții care să fie cuprinse în strategia fiscal-bugetară. Tocmai de aceea, echipa MF analizează cu atenție diferitele opțiuni care sunt prezentate la nivelul coaliției de guvernare și calculează impactul pe care îl pot genera. Deciziile adoptate vor fi prezentate de coaliție.

Ce pot să vă asigur este că orice act normativ care va avea semnătura instituției noastre va respecta trasparent toate etapele de elaborare, avizare și aprobare”.

Sursa: Facebook/Marcel Boloș

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE