Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MApN: Exercițiu de mobilizare în țară. Rezerviștii, chemați la unitățile militare pentru activități de pregătire

Un exercițiu de mobilizare are loc zilele acestea în câteva județe din țară. Oficialii ministerului Apărării spun că scopul activității este verificarea stadiului pregătirii populației, economiei și teritoriului pentru apărare.

MApN: Exercițiu de mobilizare în județele Galați și Brăila

Exercițiul a început luni, 8 aprilie, și va dura până pe 12 aprilie. În acest timp, rezerviștii din județele Galați și Brăila, care sunt trecuți în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unitățile militare pentru activități de pregătire.

Spre exemplu, o sesiune de antrenament cu rezerviștii din Galați va avea loc miercuri, în poligonul de tragere Smârdan.

„Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare”, se arată în comunicatul MApN.

Potrivit MApN, astfel de exerciții au mai avut loc în cele două județe în 2011, respectiv 2015 și se desfășoară anual, în medie, în 10 județe, mai spun oficialii.

„Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora

Scopul MOBEX - care vizează, în medie, aproximativ zece județe anual - este verificarea modului de realizare a completării cu resurse umane și materiale a structurilor cu atribuții în domeniul apărării și securității naționale, realizarea coeziunii între militarii în activitate și rezerviști, precum și instruirea specifică fiecărei arme”, se mai arată în comunicatul Ministerului Apărării.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE