Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Managerii români se pregătesc de noi scumpiri. În ce domenii vor crește prețurile cel mai mult

Managerii români se pregătesc de noi scumpiri și estimează, pentru următoarele trei luni, o creștere puternică a prețurilor în construcții, servicii, industrie și în comerțul cu amănuntul.

Potrivit datelor publicate de INS, în construcții vom vedea concedieri, în timp ce retailul face angajări.

Activitatea în construcții se va restrânge

În următoarele trei luni activitatea în construcții se va restrânge, se întâmplă în fiecare iarnă, când domeniul construcțiilor, unul sezonier, ia o pauză, din cauza temperaturilor nepotrivite pentru această activitate. Managerii consultați de INS spun că vor renunța la mai mulți angajați, iar lucrările de construcții vor continua să se scumpească.

În schimb, va fi activitate în industria prelucrătoare, în următoarele trei luni, iar companiile nu vor reduce ritmul și nici numărul de angajați. Prețurile vor crește și aici, în ton cu restul economiei.

În retail se vor face angajări

Aceeași situație va fi și în retail, unde până în ianuarie se anunță cerere mai mare din partea cumpărătorilor în perioada Sărbătorilor, în ciuda prețurilor în crestere. Va fi, astfel, mai mult de lucru, așa că se vor face angajări.

Pe de altă parte, sectorul serviciilor va înregistra o creștere moderată a afacerilor, ceea ce va permite desfășurarea activității cu angajații existenti. Și în acest domeniu prețurile vor fi mai mari.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE