Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mama femeii care a născut pe trotuar, în fața Spitalului Urziceni: "Am țipat pe hol că se naște un copil"

Femeia care a născut pe trotuarul din fața Spitalului Municipal Urziceni a fost însoțită de mama și fratele ei. Aceasta se simțea rău și nu a mai avut timp să ajungă la spitalul din Slobozia, unde i-a născut și pe ceilalți doi copii ai săi.

Mama femeii povestește cum a strigat pe holul spitalului că se naște un copil, pentru că nu găsea pe nimeni:

"Am intrat cu mașina în curtea spitalului de parcă am intrat la mine acasă. Nu era nimeni. Am țipat pe hol «se naște un copil». A ieșit o doamnă care dormea și m-a întrebat de ce nu am sunat la 112. I-am spus că mi-am uitat telefonul acasă, copilului (n. red. gravidei) îi era rău, am adus-o la spital ca să nască."

În acest moment, angajata spitalului le-a spus că nu au cum să o ajute, pentru că nu au medic ginecolog în spital:

"De ce ați adus-o, pentru că noi nu avem medic ginecolog în spital și nu avem ce să-i facem? Ieșiți cu ea la poartă și așteptați salvarea să vină acolo", povestește mama femeii gravide.

După ce au ieșit afară, femeia a intrat în travaliu.

"Ambulanța a ajuns chiar aproape când a intrat în travaliu. Se vedea (n. red. că îi era rău). Doamna de acolo (n. red. din spital) nici nu a văzut-o, să îi pună o perfuzie sau să îi pună ceva de tensiune. Nimic.

Nu puteam să o duc la Slobozia. Năștea în mașină.

Acum este bine, e în afara oricărui pericol. Mulțumim lui Dumnezeu! Ce nu a putut omul să facă, a intervenit Domnul. Dacă nu era Domnul de partea ei, era moartă", mai spune mama.

În urma incidentului a fost deschisă o anchetă de către Poliția Municipiului Urziceni. Polițiștii au audiat martorii esențiali și asteapta imaginile de pe camerele de supraveghere sa lămurească ce s-a întâmplat.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a cerut ca managerul unității medicale să-și dea demisia de onoare sau să fie demis de către primarul orașului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE