Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Familie cu doi copii, obligată de MAI să plătească reparațiile mașinii de poliție care le-a accidentat mortal soțul și tatăl

O mamă cu doi copii cu handicap sever este obligată de MAI la plata reparațiilor unei mașini de poliție, care a fost implicată într-un accident rutier în urmă cu cinci ani. Vinovat pentru eveniment a fost soțul și tatăl copiilor, care a trecut strada neregulamentar. O asociație a făcut public cazul, pentru că femeia nu își permite să plătească reparațiile.

Familia trebuie să plătească 29.000 de lei  

Elena Brănoiu a primit în urmă cu aproximativ două săptămâni această somație de plată din partea Ministerului de Interne. Familia trebuie să plătească suma de 29.000 de lei, adică veniturile acestei familii pentru cel puțin o jumătate de an.

„Pentru mine, de fapt, e imposibil pentru că, fiind o mamă singură cu doi copii cu nevoie speciale, asta include terapii, include îngrijire specială a acestor copii, iar veniturile mele, care provin din salariul minim pe economie și indemnizațiile lor de handicap, nu-mi permit ca eu să plătesc această sumă,” a declarat Elena Brănoiu, soția victimei.

Inițial, aceasta a încercat să obțină fondurile singură, iar după o nereușită, povestea acesteia a fost auzită de cei de la Asociația „Sfânta Ana”, care s-au oferit să o ajute să obțină fondurile necesare pentru a plăti somația.

„Din data din care am primit aceste plicuri, pentru mine a fost un coșmar. Nu știam cum să rezolv această situație. Am încercat timp de o săptămâna și ceva să mă descurc singură, am încercat la bancă, unde mi s-a spus că e o sumă pre mare în care nu mă încadrez din cauza salariului. În ultimă instanță, am început să plâng și m-au văzut că sunt tulburată cei de la asociație și au auzit întâmplător. Eu nu am vrut să mă plâng nimănui, nu am vrut să devin un caz social, nu am vrut să fac din problema mea o situație dificilă și pentru alții. Dar în momentul în care nu am mai putut a trebuit să cer ajutor,” a declarat Elena Brănoiu, soția victimei.

MAI caută soluții pentru a rezolva situația

„Noi am aflat absolut întâmplător săptămâna trecută de situația familiei Brănoiu și am făcut publică povestea dumneaei. Noi nu am căutat nicio clipă să facem din cazul familiei Brănoiu un caz social. Maia și Andrei sunt înscriși la asociația noastră de peste 15 ani. Noi căutăm doar o soluție ca să se poată rezolva problema asta,” a declarat Adrian Scraba, coordonator al Asociației „Sfânta Ana”.

Doamna Brănoiu a povestit despre cum a aflat vestea morții soțului ei.

„În dimineața aceea nefastă în care soțul meu a plecat la serviciu, eu pregăteam copiii să îi duc spre Centru și am fost sunată de un coleg și mi s-a spus că soțul meu a decedat în accident de mașină. Pe moment nu am crezut. În momentul în care prin telefon s-a auzit zarvă, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă. Am ajuns acolo la vreo jumătate de oră și mi-am dat seama că totul este real,” a explicat Elena Brănoiu, soția victimei.

Din informațiile pe care Euronews le are la acest moment, MAI caută soluții pentru a rezolva această situație. Tot Ministerul este acela care transmite că aceasta era calea legală de a se îndrepta împotriva moștenitorilor legali ai celui care a fost implicat în accident și cel care a fost găsit vinovat de instanță.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE