Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mai mulți turiști străini în România. În primele opt luni, numărul celor din alte țări s-a dublat

Ultima lună de vară le-a adus încasări mai mici hotelierilor. În august s-au cazat mai puțini turiști decât în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor statistice oficiale. Cu toate acestea, în primele opt luni, numărul turiștilor a crescut cu peste 18% atât în stațiunile de la mare și de la munte, cât și în București.

Aproximativ 1.700.000 de români și străini și-au petrecut vacanțele în România în august, în scădere ușoară față de aceeași lună a anului trecut.

În cazul turiștilor străini se înregistrează o creștere de aproape 23%

Dacă ne uităm cu atenție la cifre, scăderea este și mai accentuată în cazul turiștilor români, în timp ce în cazul turiștilor străini vedem o creștere de aproape 23%.

De altfel, mai mulți străini au sosit în țara noastră și în primele opt luni. Practic, numărul lor s-a dublat față de același interval din 2021. Potrivit specialiștilor, creșterea vine în contextul în care o parte dintre refugiații ucraineni au fost cazați în hotelurile și pensiunile din România. Și tot în aceeași perioadă a fost o cerere mai mare și din partea turiștilor români.

Cât despre locurile vizitate, Constanța, București și Brașov au atras cei mai mulți turiști de la începutul anului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE